Thursday, January 14, 2010

5 tahun bersama...

dulu berdua...

kemudian... bertiga
dan kini.... ber4

Alhamdulillah... tahun ni genaplah 5 tahun usia perkahwinan saya dengan buah hati TERCENTA.. dalam 5 tahun ini macam2 yang kami harungi bersama.. susah senang bersama... membina mahligai impian... insyaallah... syukur ke hadrat Ilahi dikurniakan sepasang cahaya mata pengikat kasih kami berdua.... semakin hari semakin sayang... saya merupakan insan yang tak pandai meluahkan rasa cinta... akakaka (tetiba geli usus plak..abaikan la ya..) tapi sidia tahu saya bagaimana orangnya... setiap kali bila dia tanya sayang dia tau tak.. pasti saya balas dengan "tak pun"..sambil gelak jahat..akakakak kejam kan saya?...

sudah 14 tahun mengenali hati budi masing2.. lama bukan?...kami kenal sejak masih berpakaian sekolah.. bukan sahaja kenal..malah 2 tahun berturut2 kami satu kelas.. dan yang lebih kelakar tempat kami didalam kelas juga jaraknya tak sampai 1 meter (tempat duduk dia didepan saya)

Jangan salah sangka.. saya bukan bercinta dengan dia seawal usia 16 tahun ya.. masa tu kami cuma rakan sekelas.... bibit cinta?.. ohh itu rahsia...hehehe.. dia sudah ada yang punya.. begitu juga saya.. bila start bercinta? entah..sedar2 dah pun berCENTA dengan dia.. hahaha rasanya tahun 1998...

Sesungguhnya percintaan yang dimulai dengan persahabatan akan lebih transparent.. saya tahu baik buruk dia..begitu juga dia.. kami punya hobi yang sama... melancong... ya... pantang ada duit lebih sikit pasti dalam kepala sudah merancang ke sana ke sini... hobi tu kami masih amalkan sampailah sekarang.. walau beranak kecil..ianya tak menghalang keinginan kami itu... siapa kata berjalan bawak anak kecil susah? bagi kami ianya lebih menyeronokkan.. asalkan kita tahu bagaiman nak manage...:) supaya parent n anak selesa..sama2 ENJOY the TRIP

Dikesempatan ini..sempena Jusco bukit raja buat Jcard.. apa kaitannya dengan aku? ish3..
bukan la.. sempena our aniverseri..
semoga perkahwinan kami kekal abadi sampai keakhir hayat...
semoga saya lebih bersabar melayari alam rumah tangga
sesungguhnya kematangan rumahtangga tidak pernah lekang dari ujian
semoga kami dimurahkan rezeki
dipanjangkan umur untuk melihat anak2 membesar dan bahagia..
insyaallah..
note: nak wish jugak hepi aniberseri buat norehan..my good friend yang berkahwin selang seminggu ja dari saya.. i know.. u always read my blog wright?hehehe


Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

16 comments:

zuzie's life story said...

yeh!!! no.1 bg comment..kekekke..

congrats to both of you..may Allah bless u all always...

u have many more days/years to go dear....

"SELAMAT BERJUANG!!!"

irenedahayu said...

tahniah kak... semoga hubby n kak kekal hingga keakhir hayat...

mamaaerish : said...

tahniah.... hepi anniversary....

smoga kekal hingga ke akhir hayat... :)... 5 thn lama tuh.... wink

Zana said...

happy anniversary dear!!!

'ImranHud said...

weip, hepi annvrsary..hg igt lg kedudukan dlm kelas agri???aku igt klas kt hujung blok dekat tangga tu je masa form 5...location dlm kelas aku dah lupa la tapi yg aku igt dok sebelah halimatun je..dia ada mana ek lani???

Syikin said...

zuzie.. walla.. 1st comentor.. ni mesti kes x sabo nk baca entry khas i ni kan..hehehe .. thanks dear!! berjuang habis2 an

irene,mamaaerish and zana..thanks dear

zana.. jom mencarik geng kelas kita kat FB..banyak dah lost contact la.. baru jumpa razif ja.. achik tini sampai la ni tak accept aku..huhuhu...semuanya masih jelas diingatan.. banyak kenangan 2 tahun kat SMTAS..soo sweet...paling aku ingat masa form 5..time ustaz mengajaq..aku wat2 sakit..wal hal aku tdo..hahaha notty gila!!

azimah-Butik Nur Kasih said...

happy anniversary cikin!! semoga Allah merahmati cikin dan family insyaalah....:)

eynda said...

Happy anniversary to syikin & hubby...moga kekal bahagia hingga akhir hayat... syok baca entry ni...kalau dah jodoh kan...sape sangka masing2 dah berpunya tapi jodoh kuat antara syikin & hubby :-)

Syikin said...

Gmah.. thanks a lot..amin..

Syikin said...

thanks kak eynda... alhamdulillah jodoh kami kuat walau macam2 dugaan melanda semasa berkawan...:)

sisdee said...

salam kenal..
hepi anniversary...yeah 5 tahun tu mmg akar kekuatan dlm perhubungan suami isteri...

cahaya mata lak mmg pelengkap kan..sunyi tanpa mereka...

ibu 2AZ said...

hepi anniversary shikin..semoga berbahagia ke akhir hayat ye amin..

LiAnA said...

happy anniversary to both of u.. semoga sentiasa bahagia dan dimurahkan rezeki hingga ke akhir hayat.. aminn

anese said...

heppy anniversary syikkin..eheh...nnt brlima..berenam..bertujuh..on so on..all the best...hahah!

Anonymous said...

Поздравляю вас Старо-Новым годом, желаю вам в новом году успехов и спасибо что вы находите время поддерживать ваш замечательный блог!

Anonymous said...

Здравствуйте все
Благодарю за информацию, очень спасло. Это супер сайтик с подходящей аудиторией =)
Где почитать о покупке ссылки на этом ресурсе. такси люкс www.taxisat.ru (Москва) Наверху и можно сбоку в сообщениях. Ну или каких-либо других хороших рекламных позиций.
Возможно по тематике вашего сайта подойдёт для рекламы сайт перепланировка квартир www.buro-pereplanirovok.ru для этого проекта могу заказать более дорогостоящие статьи и обзоры.
Подскажите, где заказать, какие правила тут?
Хочу длительное время заказывать ссылки, статьи и др. надеюсь эти сайты подойдут для вашей цены.
Я заказывала рекламу на разных блогах всего за 3300 руб. в месяц за рекламные места.
Пожалуйста ответьте тут, напишите вашу цену. Нужно для отчёта ;)

Ещё рассмотрю предложения по [b]заказу[/b] и покупке статей на вашем сайте. Куплю дорого!

P.S. Очень надеюсь на обоюдное долгосрочное сотрудничество. Большое спасибо, жду ваших электронных ответов желательно с условиями и правилами.

Related Posts with Thumbnails