Thursday, February 25, 2010

I wish for that ...BUT....

pernah tak korang mengalami apa yang aku alami.. korang wish benda tu korang dapat...atau situasi itew terjadik pada korang..atau korang inginkan tawaran itu... tapi bila dah confem dapat..hati berbelah bagi dan akhirnya terpaksa menolaknya atas sebab2 tertentu... beratnya rasa hati untuk menolak,takut menyesal kemudian hari... tapi u have to!!

macam berat ja masalah bunyinya kan..hehehehe.. idak ler... semalam my hubby bawa berita gembira yang kami telah ditawarkan kuarters guru just near dier nyer school... TAPI tingkat 4.... adusss kaki mak cik ni cam tak redho ja nak kena menapak panjat tangga tu..setelah hampir 4 tahun duduk rumah teres... walaupun kecik rumah sekarang tapi masih boleh bertahan sementara menunggu rezeki rumah sendiri...
berdasarkan pengalaman melihat kuarters kawan2 cikgu.. keadaan rumah memang selesa tapi tu lah...sekali lagik.. TINGKAT 4 membuatkan segalanya terbantut..kalau bersetuju perlu berpindah in March.. macam tak bersedia ja mental and fizikal aku ni nak berpindah randah..ohh tidak... perlu pikir pro n cont..for me for sure cont lebih banyak..sebab agak jauh dari my opis... anak2 perlu cari pengasuh baru... perbezaan cost untuk bayar rumah ..cuma RM80 sahaja save rumah sewa sekarang... me- akan bertambah duit minyak, duit tol dan sudah pasti yang tak dapat dinilai dengan wang ringgit adalah kadar kepenatan drive setiap hari..dan quality time selepas pulang kerja.. kalau sekarang perjalanan dalam 15-20 minute.. nanti mungkin around 45 minute...
masih berpikir2.... haruskah berpindah?
note: teringat 3 tahun lepas aku terpaksa menolak tawaran bekerja disektor awam... kerana beberapa faktor.. ramai yang meyalahkan tindakan aku.... hati gundah gulana takut pilihan aku ni salah.. tapi kalau hati sudah bulat....kata hati tetap diturut...
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

10 comments:

Azmiezas said...

bagus la syikin..nekad kalau buat keputusan..akak salute..awak berani..

Tapi kalau dlm kes pindah tkt 4, ada lift tak??..kalau tak dak..masak awak..

Syikin said...

kak iza- berani2 takot gak.. hari2 p keja menangis ja...hati 50-50.. dan dah pon p melaporkan diri..2 hari ja bertahan... hati x rela... boss plak x nak terime resign letter saya..emmm tapi tu 3 thn lepas...hehehe
kes pindah..tak de lif la kak...thats why la cam berat hati nk pindah..huhuhu

noniey said...

biasanya kalau tingkat 4, mesti ada lif.. kalau takde, memang kena pk 10x gak ah.. bincang betul2 ngan suami.. tulis pro n cont.. yang mana lebih.. then buat keputusan..

kalau saya, duk je umah bawah.. badan tak sakit.. hati senang.. hehehe..

Mimie Fazira said...

tingkat 4 ... takde lift ... teringat rumah sewa aku dolu2 kat Putra Perdana .... time nak pindah umah sendiri jenuhla bangla2 tuh bawak turun barang ....

azimah-Butik Nur Kasih said...

ni kuaters guru yg apartment tu ke? mmg takde lift sbb tak silap 7 tingkat kan? ermmm pndpt sy takyah pindah kot coz nak cr pengasuh anak2 tu huhuhu.....berat woooo. sy ni mcm2 citer pasal pengasuh ni. tp kuaters guru mmg luas, puas hati. dah ambil kira sekali nnt hubby dpt full elaun rumah? kira...jgn tak kira... tp klu btl nak beli umah thn ni, takyah pindah kuaters dah ler...penat jer byk kali pindah huhu

Syikin said...

noniey... pikir dah lebih 10x dah ni...saya akan absorb segala kos hubby ulang alik selama ni...huwaaa

Syikin said...

mimi- ha ah la tingat umah ko dulu kan.. tgkat 4 tu... tapi dulu2 bujang barang tak banyak sangat.. aku punya barang adalah sangat banyak..pada aku la... hobi membeli perabot..tak sedar diri dok umah sewa..wakakaka...kalau aku pindah..ko wajib datang tau..datang menapak tgkat 3...:P

Syikin said...

gmah- kalau ikotkan kata hati aku ni mmg aku tak nak pindah.. tapi cik abang beriya nak pindah..lepas ni aku dera dia masak nasik ngan hantar anak2 kat umah pengasuh la jawabnya..memandangkan sekolah hanya sebelah dengan rumah kan... kuarters dah p tengok dah..bukan tgkat 4 tapi turun sket kasta..tgkat 3 sebb gfloor tu dorang kire 1st floor..hehehe..mmg luas dan selesa la... cantik la dari rumah aku sekarang.. bab naik tangga tu dah lama prektis kot sebab kat rumah aku pun aku naik tangga sehari berpuluh kali..huhuhuhu..ayat2 penyedap..uwaaa

'ImranHud said...

mcm dah nekad berpindah kot???selamat berpindah..huhuhu..mao seminggu cuti,lelah pindah2 ni..aku pon serik tapi nasib baik duk umh sewa dulu,ktrg x bli sebarang perabot pon except lemari 'imran..bila pindah umh sendiri, nak tinggal pon x sayang sgt..

Syikin said...

zana- seminggu cuti?????? alamak..mampukah aku... macam2 bermain dipikiran.. barang banyak tak hengat ni.. almari kayu 3 pintu ada 2 lagik.. meja komp 2.. apa lagik.. set bilik tdo full..rak buku 4 pintu..katil double deker..dan macam2 lagik...erkkk argkk buat aku tension memikirkan hal pindah...kalau ada doraemon time gini kan best...uwaaa

Related Posts with Thumbnails