Friday, February 5, 2010

Malam tadi.........

Sejak petang aku dah mula terasa virus M melanda dengan dahsyatnya... so balik ke rumah aku on je TV layan cerita Na O Mei.. layan punya layan even mulanya hakim buat nyanyian rock.. (sebab aku tak layan dia nak tengok cartoon...ibu mu kejam kan...hahhaa) aku duat dek saja...sambil syko..."hakim nangis la banyak2..nanti kan suara tak dak...ha macam mana nak cakap...uhh ibu tak leh tolong" akakak .. tetiba dia diam.. yessss!!!! aku berjaya... so aku pun sambung la layan Na O Mei

cik abang balik skul ja...cepat2 aku mandi n solat pastu..zassssssssssss kluar makan luar..akakaka edisi mengepaw bermula... makan kat tempat biasa "ULEK MAYANG SEK 7 la... cepat n sedap..n banyak...suka2.. tapi ramai org la plak.. si adik dah siap....zzzzzz aman aku nak makan..huyeeeee!!!!

si hakim aku umpan dengan..pen n kertas... kusyuk2 kalau tak tak duduk diam budak ni... abis ngan smua org nak berkenalan...
HA!!! in i yang aku nk story sebenarnya..
after makan cik abang bawak ke... IT city.. sek 7..dekat ja..dah selalu lalu lalang..tapi tak pernah datang... Jalan masuk is just near PHARMANIAGA ..macam sunyi jerk...sekali mata aku terpaku akan lampu2 yang sungguh la MENGUJAKAN (wei jakun gila aku ni) si adik yang lalok2 ngantuk pun teruja..tergedik2 bila turun ja dari kereta tengok taman yang dipenuhi lampu2 berwarna warni pelbagai bentuk.... aku pun macam biasa...keluarkan la gadget dah siap sedia nak snap sana sini.. tapi sayang..en HAKIM buat hal..nak jugak tangkap gambar.. bila tak kasik kamera...dia pun mengeluarkan sound efffect yang boleh jiwa aku tertekan..uwaaaaa
yang tak tahan..tangkap gambar awek2 UITM tu..siap berkenalan lagik..so ibu nyampah.. balikkkk arrr next time datang lain..dekat je kan..tak puassssssssss arrr
so layan ja la pic ni...

sangat cantik kan...
hakim..dah start buat perangai

close up ..lampu cun..

buat muke


adik yang baru bangun tdo... mamai2 lagik
kami bertiga... (abaikan aku yang sememeh... pinjam baju cik abang jer...ingatkan tak de sessi bergambar malam ni...rupanya terpaksa bergambar dengan tak cun nyer..huhuhu)

nota: ini salah satu sebab sayakan CINTAKAN Shah Alam...macam2 ada...yey!!
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

9 comments:

azimah-Butik Nur Kasih said...

best erk shah alam...hehe best2 ada pasar shah alam :P cikin sory tau tak sempat lg nak citer pasal grolier. nnt ya...

sisdee said...

besnya..syok gile tgk hehehehe...:D

i pun kdg2 suke cakap ngan anak i camtu..kasi dia diam sikit..tp selalunya tpksa layan le sbb anak i tak reti takut uwaaaaaaaaaaa

Syikin said...

gmah- nanti ada masa story k..pasal grolier.

sisdee- anak2 ni makin besar main panjang akal..hari2 nak kena pikir alasana yang logic kat dorang bila nangis..huhuhu kadang2..biar jerk..uhh kejam2

Azmiezas said...

Cantiknya..

Ari tu kita lalu kat Hi-way nampak dari jauh jer, tak singgah lagi..rupanya lawakan..

tq..syikin bagi review pasal ni..

LiAnA said...

wahhh bestnyaaa... ni kalau aqil tgk lagi dia jakun wakaka

aNa SuZaNa said...

camne nak pegi tmpt tu..?? kalo guna gps apa landmark dia ehh.. ana bkn terrer pun shah alam ni.. nak gi situ jugakkk

Syikin said...

azmiezas, liana , ana- ha kalau dari fereral hway nk ke kelang kat tol 1.10 tu dah boleh nampak. tapi kalau macam nak senang, kalau ikut federal dari KL..lepas tu exis kg jawa.. menghala ke UITM..mean amik kanan and than dekat simpang 4 yang ada KFC tu amik kiri terus saja sampai jumpa simpang 3..ambik kiri.. jalan lagik..sebelum sampai PHARMANIAGA..ada simpang masuk kiri..belok situ...n dari situ terus ja...ha.. nanti nampak la lampu yang cun2 itew..nama tempat ti IT CITY, seksyen 7..gi la... hehehe..cun tempatnya n happening ja...

noniey said...

wah bleh lah saya ajak en suami gi SA nanti.. weekend ni nak gi kl.. mesti anak suka kan.. cantik plak tuh..

Syikin said...

noniey- yap cantik..anak sure suka..banyak lagik lampu2 menyerupai bear, angsa, horse, bird besar.. p la jalan2 sana..:)

Related Posts with Thumbnails