Wednesday, February 10, 2010

Kemana? kemana?


Hari ni kan...dah pun hari rabu.. esok khamis pastu jumaat...
pastu.......... coti... 4 hari...

sudah pasti ramai antara kawan2 dah plan nak habiskan cuti CNY ni kan
ada yang nak balik kampung
ada yang nak bercuti
ada yang nak makan kenduri..

tapi kami...
nak kemana ya?
kenapa tak balik kampung?
sebab dah plan nak balik next month masa cuti sekolah
cuti CNY kali ni cik abang cuma cuti sampai selasa...
tak puas rasanya balik ke kedah kalau 4 hari
sebab dua2 famili kami kat sana..
4 hari bahagi 2 famili.... emmm tak puas!!!

since monday i was thinking nak g....
nak g mana?????????? huhhuhuh
Kuantan? Cherating? T'ganu?
atau..
Pangkor? Lost World of Tambun?
atau....
Melaka? (macam tak de dalam list je pun..buat2 la masuk list)

harus aku berpikir sebelum cik abang dengan kejamnya bawak aku
lagi dan lagik..ke CAMERON H'LAND!!!
bosan tahap gaban!!! kerap sangat dah kesana...huhuhu
tulung lah kawan2 kalau2 ada idea...
percutian yang menyeronokkan yang sesuai utk famili
ada ke lagik hotel ni?
macam2 dalam fikiran...
tak pun homestay ja la... hehehe
atau....
akhirnya aku hanya...
*
*
*
*
*
*
*

tido saja kat rumah selama 4 hari mengadap TV...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

19 comments:

noniey said...

aku ni plak dari dulu lagi nak gi CH.. tapi sampai skrang tak lepas... aku balik trg.. hehehe.. balik kg,.. dah lama sgt tak balik..

why not datang kuantan? gi gambang water park.. dengar cite best gak.. kitaorang nak gi gak 15hb nanti..

Syikin said...

noniey- gambang waterpark? wah..boleh masukkan dalam list...thanks noniey.. dah nak kena decide ni..carik tapak utk berteduh.. susah ngan anak2 nk buat edisi terjah ni..kang tak pasal2 g carik khemah tak pun tdo kat masjid..hehehe
cameron best jugak tapi kalau dah selalu sangat..bosan..huhuhu

mama aqeelah said...

kalo dh xde tempat nk gi, meh la join aku skali g cameron sabtu ni..haahahahahha..1st time tu nk g sana..

sisdee said...

haah gambang..hahahah sbb anak sdare kata best....heheheh

lost world of tambun pun cam bes kan...kan...

kita dok umah jek :(

Syikin said...

mama aqeelah/ayin- dah dapat hotel ke belum? kangberkhemah ja aku ngan ko kang...

Syikin said...

sisdee- dok umah je.... huhuhu..entah2 kiter pon sama..huuhu

Azmiezas said...

Biasanya kalau blum booking, time2 mcm ni semua hotel dah fully booked dah..

Kita pun plan nak balik umah MIL kat Johor, tapi time cino dah raya la, kalau tak jenuh..nak ngadap jam..penattt...

Syikin said...

azmiezas- itulah tu.. CNY ni mmg selalu kalau nk holiday kena book awal2.. adus.. plan B ja la.. mencarik tempat berteduh FREE..jeng3

'ImranHud said...

ktrg pon plan nak g lumut/pangkor, dapat free accomodation..tapi nak p mggu ni, td hud baru kol..of course la full kan..jadinya jln2 kl la kot, balik tdo kt umah :p hari2 kuar, sure x jem..wakaka..harap2nyela..

mama aqeelah said...
This comment has been removed by the author.
mama aqeelah said...

abis aku tepon sume hotel/apartment/villa dan yg sewaktu dgnnya ari isnin tu..at last dpt gak bilik kt otel century phines..aku pon xtau otel tu ok ke x..xpe, yg penting dpt jejakkan kaki kt cameron sudah sepertimana pertama kali menjejakkan kaki ke kuala nerang..hahahahahah..

azimah-Butik Nur Kasih said...

kami?? dok umah jer :( ni gara2 plan asal nak ke pd 1 family besar dibatalkan sbb dua2 kakakku pregnant n morning sickness teruk. (silap2 hb kena balik kg hubby di kuala kangsar huhuhu) insyaallah 20hb nak pi teluk batik...jom joint?

Syikin said...

hudimran/zana-free accomodation lagikkkkkkkkkk..eii bawak la aku sekali..huhuhu... round2 KL? p mana ekk nak pusing mall bosan... mai shah alam jom..heheh

Syikin said...

saper lak delete comment ni..lum sempat aku baca...huhuh

ayin- kuala nerang? bawak la aqeelah lak jalan2 kedah... suh uda bawak masuk thailand lagik...heheehe.. moga percutian ko mengembirakan...jangan lupa pekena cake n secawan teh panas dekat bharat tea ok...wajib!!! feel cameron....

Syikin said...

gmah- teluk batik? emm dah lama x kesana... good idea.. tapi 20hb la plak... en cikgu tu asal sabtu ja kena p sekolah lagipun sekolah dia cuma cuti sampai selasa ja..huhu sekolah lain seminggu..huhuhu

'ImranHud said...

dpt lg free, ntah bila dia dpt, alih2 ajk p lumut, short notice,sure la penuh..next time la..dalam kepala aku ni dok ligat pk gak..plannye, sabtu pg, masak2 laok & nasi sket, masuk tpperware boh dalam bakul,p tasik metropolitan kepong, lepaskan 'imran kat playground, wat sessi outdoor portraiture sket,dah penat, makan2 kat bawah pokok ala2 piknik, balik rumah tido..hehe..ahad plak,cari swimming suit 'imran p sunway plak, lpskan die kt dalam theme park, pao en hud mkn kt sunway pyramid ker, balik rumah smbung aktiviti kerja harian kt umh plak..senin??selasa??aku pon blur..mayb taman burung kat ats tasik perdana ke?shah alam ada apa ek selain akuarium tuh?cruise kat putrajaya pon ok gak kot tapi cuaca saaangat panas,x sesuai untuk baby aku yg agak manja tuh..hehe..ataupon las2 lepak kt umah je, lei rehearsal high pitching (asik mrh anak jer :p)

Syikin said...

zana-yang paling best ialah...rehearsal high pitching.. hari2 dok buat.. start masuk lam keta ambik depa aku dah mula practise..cam nak keluaq anak tekak.. si adik..siabang sama naik..grrrr
al least hang dah ada mind map dalam pala.. apa nak buat sabtu n ahad...aku masih blur.. buat2 meroyan isi baju2 dalam beg pastu drive..mana rasa nak p..p... tgk2 balik kg..hahahaha..
hang dah ushar lampu cun kat I-CITY shah alam belum? kamera gabakmu sesuai la amik gambar..aku nyer kamera chokia..failllllllllllll... huhuh huhuhu... berkelah kat FRIM best tak? belum penah sampai ke sana... KALUMPANG..wink2..tetiba idea mariiiiiiiii

riezaal said...

jgn risau my dear..
ada ja idea nanti.. jgn gtau org.. rahsia... kita p pulau senduduq.. huhu..

Syikin said...

abanggggggggggggggggggg- pulau senduduq tu abang p ja ngan hakim.. tak moh ikot..ayang bawak arissa flyyyyy jangan marah arrrr..muahaaha

Related Posts with Thumbnails