Thursday, February 18, 2010

sabtu lepas

tu dia..mood dah mariiiiiiiiii edisi mengupdate blog...
sabtu lepas awal2 pagi kami dah mengekoq abah..ke DEWAN MERU.. tengok budak2 n bapak budak main ping pong.. ada KLINIK PING PONG REMAJA MERU BERSAMA BEKAS PEMAIN KEBANGSAAN.. yang lebih en abah ni hepi adalah ada plak lawatan YB Meru..so xcited la en abah ni.. YB siap main lagik ping pong..... puan ibu? edisi kejong... buat dek ja.. malayan anak2 yang xcited berlari sana sini tawaf dewan...:P Hakim pun dah berjinak-jinak dengan ping pong.. tapi edisi dia adalah ambik bola ping pong katok lantai..kih3
semasa perjalanan ke MERU, KLANG..kami bertembung dengan xcden... tengah2 drive (pn ibu tgh sms ngan pn zuzie) tetiba van di hadapan kami tiba2 break dan membelok kekiri..maka didepan mata aku..lihat van tu berputar2 bergolek2 macam gasing..cermin depan pecah.. tapi syukur pemandu dan penumpang selamat.. nampak macam tak injured..fuhhhh!!! sangat ngeri..nasib baik tak de yang terpelanting n kene langgar penyek..kalau tak mau aku tak tdo mengimagine darah2 tu...fuhhhh lega...
after lunch (yeyey tak masak hoccay..coti kan...ngeh3)..balik umah... kami smua buat lawatan ke pulau senduduq..sapa tau? kalau yang tau sila search tau..hehhee (tidoooooooooo la!) petangnya dah gatal montot dah tak tau nak kemana..so keluar la rumah tanpa arah tujuan..hakim request nk g MCD.. tapi en abah bawah g PIZZA.. dia no hal janji ada mainan..so lepak la kami kat PIZZA sek 7..wah sugguh best arrr lengang!!! student n org2 g bercuti agaknya..kami? emm tomorrow never die!!!




nota kuku kaki kiri ku: baru belajar buat pic collage..cara apa yang paling senang ya? aku baru belajar..but guna picasa...leceh arrrr..huhuhuh..watermark cam gitu je pesennya...
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

12 comments:

eynda said...

Syikin....watermark boleh buat banyak jenis tulisan dlm picasa tu...double klik kat gambar nanti belah kiri kan ada tulis text ABC...pilih aje nak style cemana...

Pas tu kolaj tu kalau nak gapkan gambar adjust kat grad spacing...mesti gambar lagi cun ;-)

Syikin said...

kak eynda..thanks..sekarang jugak syikin try..:)

Azmiezas said...

Amboi..ada tutorial online, rupanya..kikiki

ibu 2AZ said...

kin, gune photoscape..kite layan nih je..hehe

Syikin said...

azmiezas- heheh tutorial dari sifu yg baik hati..hehehe

LiAnA said...

ku guna picnik.. nk buat frame cun2 pun boleh hihi...


syokkan cuti sambil jalan2.. anak2 le paling seronok...

Syikin said...

ina- photoscape? nanti ckin try.. picasa ni naper ntah.. bila wat watermark tak nk kuar lak bila view selain picasa view.. huhuhu harus terus belajar:)

anese said...

aku guna photoscape kalau buat kolaj..tapi caption dia pun tak comey mana...tapi gasakla time malas tu..kalu rajin aku guna p/shop

Zana said...

omeynya arissa ikat tojang....

azimah-Butik Nur Kasih said...

my suggested guna wondershare photocollage. lagiiiii senang. semua layout dah ada tinggal 'drek' gambo jer hihi...

Syikin said...

zana- heheh aku tengah gigih hari2 mentocang arissa...syok rambut dia dah panjang..hehehe

Syikin said...

gmah- wondershare tu kena download ka atau online? harus carik gak ni..nak paling mudah sekali..heheh dasar pemalas kan..kih3

Related Posts with Thumbnails