Monday, February 8, 2010

Bila geng lama bertemu...

ENTRY NI SANGAT BANYAK GAMBAR HOKKAY..HARAP KORANG TAK DE LA MUNTAH HIJAU TENGOK GAMBAR AKU KARANG..HEHEHE
ahad lepas..smalam da.. aku ada reunion geng2 dorm masa kat kolej kurniawan , Cheras..masa matrik dolu2.. dah 10 tahun pun.. dan ada jugak antara kawan2 aku ni..mmg dah 10 tahun tak jumpa..especially ida la..sooo rindu tau.. rasa macam tak puas saja..sekejap berjumpa.. tak puas nk ngomel2 (sapa suh datang lambat kan..huhuhu)
Kredit tu mamaaqeelah/ ayiin yang baik hatinya arrange tempat n usahakan kawan2 datang..jangan mrajuk2 yerrr.. ini pun dah best dah tau..yang tak dapat datang tu nk buat macammana kan... dorang ada tanggungjawab masing2... lain kali kalau ada rezeki kita wat lagik yerrr
paling tak puas ialah borak dengan puan rabi dan ida..sebab dengan dorang ni jarang jumpa plus no ym2.. yang lain2 sentiasa keep in touch kan..calling2.. ym2.. blogging2.. hehehe i likeeeeee....
LOKASI: RESTORAN NELAYAN TAMAN TASIK TITIWANGSA
LUNCH TIME rm19 NET..
MAKAN TIME: 12-2.30 PM SAJA LORRR

so jom layan pic.. abaikan aku yang AGAK berisi..wakakaka
aku, hudha, laki uda(tgh amik gambo bini dier)
mimi tengah kendong cik melly
ina ngan alisya n hubby
my little anak dara n anak dara ayiin..beza beberapa hari jerk ni...
(kurusnya arissa...huhuhu)soo heppi gossip2 yorrr

Acik mimie n ina the maks buyong


we all berenam..sorang ilang da
dari kiri aku, acik mimi, uda, ina, rabi n ayiin smua pegang sorang satu yerr..
rabi kehilangan anak

again..kali ni cukup 7 arrr.. tambah ida n hakim also...ngeh3
candid2

3 orang mak budaks
majlis bersurai pukul hampir 3pm..
time ni ramai dah yang balik tinggal aku, ina, ayiin dan rabi saja..
smuanya ada hal dan macam2 hal.. heheh
kami? tak de halnyer la... hehehe
so dengan rela hati melepak lagik kat taman tasik ni ...

keluar saja dari restoran nelayan... terdengar sesuatu... weng...weng..weng
rupanya benda alah ni yang berbunyi..so layan la dalam 20 minit tengok keter2 kenit ni berlawan..lama tull entah berapa belas pusingan la keter2 kecik ni race
anak2 aku sangat la xcited hokkay.... aku..layan jerk.... janji dorang hepi..


lepas solat.. cadang nk p playground kat belakang restoran nelayan tu tapi en abah tetiba diserang M... grrrrr
kami pun balik la... kunun2.. tapi aku kan suka buat bahasa sedih..akakak
tetiba ternampak la horse ni... dah tu murah la kan.. so si abah yang baik hatinya bawak kami naik ni..yey!!!! aku plak yang over hepi...as usual la kan..ekekeek

oppp brenti2..saya mau naik.... apa ingat bass ke hakim? grrrr

ni lah kereta kudanya..hias2 sket leh jadik cinderalla kan..naik kuda..akaka barangansss
borink arr tunggu abah g beli tiket...huhuhu
tara..adik n abah dah datang bawak tiket..mana tiket nyerrr?
ni ha..murah tak kawan2..murah kan... ini untuk sekali pusing..jadik la... kalau nk puas round ja 10 x... muahahaha

meh layan gambar kamiorang hepi2 naik kude...

hakim...sooo xcited!!

aku..yang interprem!!

en abah n arissa

lepas naik kereta kude... semua kepenatan.... so kami pun beredar... naik keta...
si adik aku bagi sebotol susu n letak kat belakang..
tak sampai 5 min... zzzzzzzzzzzz hahaha
nak balik ke? ohhh tidak.....
kemana lagik? dah pukul 4.30 beb!!
ke....
*
*
*
*
dengan bantuan en GARMIN yang hampes..jauh giler bawak kami..pusing sana sini.. akhirnya sampai gak kami ke...
STADIUM BADMINTAN CHERAS..
wat pe kat situ..
emmmm kan sudah ku bilang...
en hubby sangat la MINAT..dengan sukan yang satu ini...
kalau dalam seminggu tak main agaknya keras kejong tangan dier kot..akakakak
so layan la kejap dia tengok perlawanan
KEJOHANAN PING PONG MENTERI SIDE SPIN KALI KE 5/2010
Kami menunggu dalam kebosanan...
hakim tak bosan..berlari sana sini.. macam rumah sendiri... berkejaran dengan budak2 yang sape2 ntah...enjoy all the time
budak ni bosan..... sebab tdonya diganggu si abah...huhuu nasib baik dia good girl tak de pun mengamuk even tdo tak puas...
petang tu kami sampai kat rumah dah dekat pukul 7 pm..sangat letih tau dan aku M sangat nak masak....makan luar jom..akakak (alasan seorang isteri mithali hokkay!!!)

nota: panjang lak rasa entry ni..maaf la kalau u all bosan yerr..hehehe
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

18 comments:

aNa SuZaNa said...

gps kadang2 mmg hampeh.. ada jalan mudah selalu bg jalan susahhh pastu jauh lak tu di bawaknya... grrr

Syikin said...

ana- memang selalu sangat dah terkena ngan gps tu.. kadang cam malas nk pakai.. tapi kalau no choice terpaksa arrr..huuuhu pastu sakit ati..sebab dier bawak jalan jauh kan..heheheh

eynda said...

Bestnyer buat gathering....naik kuda pun best...boleh masuk dlm list aktiviti kami nanti :-)

Syikin said...

kak eynda- kat taman tasik ni banyak aktiviti n sesuai dengan famili..g la..:)

zuzie's life story said...

komen eh??? ekekekekkeke..encem r cikgu riezaal ade janggut kambing...ekekekke...fewittttt...

Syikin said...

akakak org suh komen org..dier g komen cikgu rizal tu plak..abaikan janggut segan nk idop tu..hahaha puas dibaja dan dibelai..itu je yg subor...akakaak... harap2 dia x baca komen ku ini...wakakak

mama aqeelah said...

kin, pasni nk organise gath, kita lantik ajk lain plak ek? =) neway, hepiiii sgt dpt jumpa korg2 yg dh mmg lama xjumpa..aku pon heran tgk aqeelah..makan xlalu pon badan lg tembun dr arissa..hahahahahah..ko bg slh vitamin kot..

Syikin said...

arissa aku bagi vitamin gen.. 2 org ibu bapak yang sekepeng..see la anak2 aku..hahahah
yap heppi kan..insyaallah kita kasik org len lak..sapekah mangsa itew...hehehe

sisdee said...

besnya naik kete kuda heheheh...

bes kan klu jumpa ramai2..syok kenal2 anak..at least dorg pun dpt kwn baru kan..kan..:D

Azmiezas said...

Best kan gathering reramai macam ni..mesti macam2 cite kuar..

mama aqeelah said...

aku sajes uda or mimie plak next time..susah2 sgt cikgu ida la..tunggu housewarming dia.. :D

Syikin said...

sisdee & azmiezas- ha ah bila lama tak jumpa macam2 citer kuar, tapi masih tak puas jumpa..huhuhu..


ayin- ha.ida nyer housewarming ..apa lagik..provok arrr..kih3

azimah-Butik Nur Kasih said...

best lar korang dok kat tempat yg blh buat mcm2 aktiviti family. sian kat aku ni dok ceruk ni hahaha... mcm best arr taman tasik titiwangsa.. last pi sana time sek rendah. mcm nak pi jgk bwk family. cikin, sy takleh comment kat blog sendiri lar huhuhu..

Syikin said...

gmah- bawak iman g taman tasik ni..best gak tau... ambik angin petang2... tak leh komen kat blog sndiri? naper lak? cuti raya cina g mana? balik perak ker?

Nurul Hudha Mohd Nordin said...

Ko tu kin, kalau x gathering ni mesti ko kat area2 shah alam je kan mcm aku gak area2 balakong.nasib baik ada gak gathering...

Syikin said...

uda- ha ahh alang bergathering..so abiskan khatam taman ek... hehehehe

idasyida80 said...

ada sape2 sebut nama aku ke td?haha...aku jd ajk pndftrn je dh ar..nt aku bkk kaunter sb smstinya aku yg akn smpai dlu...aku pun x puas jer ari tuh,tp nk wat cmne,ank aku kesakitan keperutan smpai merah2 tuuut....housewrming?no hal tp tgu aku blaja resepi bru dlu k....tungguuuu...haha..

Syikin said...

cik puan ida... buat house warming ajak kami2 nanti aku suggest wat pot luck..:) amacam? ada berani? hhehehe dok kuarters besaq leh la ajak kami2 ni...

Related Posts with Thumbnails