Tuesday, December 1, 2009

Kisah Raya...

Buat pertama kalinya raya haji tahun ni tak de gambar raya.. tak de langsung hokkay!!! sebab?

emmm ditakdirkan tuhan selasa lepas arissa kena sakit mata so bawak balik kampung si abah pulak dapat "red eye' kemudian si hakim pulak... dan amat bersyukur si ibu yang rela berkorban ni tak kena 'red eye' tu... syukur... hehehe ayang kuat iman kan abang kan...hehehehe sampai ke hari ni ... si abah masih sakit mata.. anak2 alhamdulillah sakit mata tak lama... si abah pulak.. macam2 petua la guna..macam2 ubat makan n titik...
aku just said ' penyakit menggugurkan dosa2 kecik'...hehehehe...

so... raya pun kami tak kemana...balik kampung pun sempat g satu kenduri ja..itupun sebelum cik abang kena sakit mata... sepanjang sakit mata en rizal jadik putera lilin... anti cahaya....:(
hahaha.. ini orang makan budak tau...mata merah

arissa tak makan budak..makan bubur jerk ye..

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

5 comments:

azimah arshad said...

larrr siannya korang ni 1 family sakit mata. sabo jerlar hehehe

eynda said...

Musim sekarang kan...takut la...petua nak baik penyakit mata ni titikkan susu ibu dlm mata...insyaallah cepat sembuh....

Mimie Fazira said...

siannye cikin .... tp sekrg memang musim .... betultu .... titiskan susu ibu dalam mata ... mak aku selalu buat kat kitaorg adik beradik time kecik .... prevent ...

Syikin said...

gmah... tengah sabo la ni..hehehe budak2 dah lega... abah budak jerk lambat lega... hehehe

eynda n mimi.. yap dah bergelen bubuh susu ibu...hasil rembatan kat kakak ipar n biras yang masih nyusu badan...susu aku? perah tak kuar2..time ni la rasa nk nyusu balik arissa nih..huhuhuhuhu

riezaal said...

apa letak gambar tu.. emm.. malu la i.. jaga2.. sapa yang tgk nanti jangkit gak tau.. i dah jampi gambar tu.. huhu..

Related Posts with Thumbnails