Friday, December 25, 2009

aktiviti hari ni..cuti tapi...

tapi.. borink!!!!
sepanjang december ni kan every friday cuti....sampai dah tepu tak tau nk kemana... last week ke genting n zoo negara tapi pulang dengan hampa...org ramai dimana2... this week mau kemana? shah alam pun ok kan... around our house jerk.. hehehe pusing2..balik umah..hehehe... aktiviti hari ni seawal 9 pagi kami dah keluar bfast dan bawak anak2 ke....
PUSAT AKUATIK DARUL EHSAN (KAT SEK 13)
RM 2.50 per entry (murah kan..)
sampai2 ja anak bertuah dah tak sabar nak mandi.... layan aja la....



anak dara ni pun hantu air jugak..........

budak2 comel yang tengah belajar swimming
lepas mandi masing2 kelaparan... aku terkecuali hokkay... sebab tak mandi.. malas..
kami keluar dari pusat akuatik dalam pukul 11.. terus menuju pulak ke stadium shah alam..
ada apa kat sana?
HARI PELADANG, PENTERNAK DAN NELAYAN NEGERI SELANGOR 2009
dah seminggu dah pun.. berakhir 27 Dec..
tak da la meriah sangat (may be kurang promosi) tapi kalau yang nak membeli pokok2 bunga n orkid...banyak pilihan kat sini.. gerai pun banyak la jugak... kami jalan2 cuci mata ja.. panas la.... (sapa suruh pi tengah2 hari kan....:P)
hakim tengah test drive basikal bermotor..
kat sini ada jugak haiwan tunggangan ni...
selain tu ada la macam kandang2 haiwan... rusa, kuda, kambing, rabbit... masuk free yer...:)

kisah dibelakang tabir:

kat sini ada jugak mainan macam fun fair tu.. bukak malam2 jerk.. tapi anak bertuah aku ni terover xcited.. berlari begitu girang.. gedebuk!! jatuh daa.. atas batas tar....dan itu lah hasilnya... hahaha yang best... tak menangis... berani nangis? ibunya sangat garang hokkay!!.. dia tahu salah sendiri kan...walau sudah berbuih mulut ibu dia ni dok bebel....:P..
balik ke rumah masing2 kepenatan.. hanya ni ja mampu ku masak..huhuhu
(sup ayam, sambal sutung, kangkung rebus cicah sambal belacan n telor dadar )

update: hakim menangis mengalahkan kena pukul bila time nak mandi... sakit lutut da........ cian2


Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

4 comments:

Zana said...

aku pi gak hr peladang mlm tu, mlm2 mmg ramai gila org wei.... best naik menan kat funfair tu, anak2 ja la, tp mmg mahhaaiii.. 1 token rm2, naik train bodo tu ja 2 token, tak ka rm4 satu ride??? tp still ramai beratur pjg nk beli token tu pn, time hg sms tu kami dok membuta lg..heheheheh

azimah-Butik Nur Kasih said...

alalala sian hakim.. takpe hakim kuat. waaa jalan sakan cikin ya. kami tak kemana dah, dah nak start kerja pun hehe... eh jmpt dtg ke butik nurkasih ya. order jgn tak order hehe..

mamaaerish : said...

syoknyer... jeles nih..

kiter nih kalau berselisih pn xknl kan... hik3... padahal kat tmpt yg sama, tarikh n waktu yg sama... ;p

Syikin said...

gmah- cuti ada lagik seminggu.. nikmatilah... meh la shah alam jalan2

mamaaerish - kalau jumpa n perasan ... bwk2 la tegur.. leh menambahkan keakraban kita di samping berblogging.. sama cam i ngan gmah..heheh..dari alam maya ke alam nyata..:)

Related Posts with Thumbnails