Thursday, December 10, 2009

Hari ni... keja.. rumah dan anak-anak

Hari ni situasi dekat office agak tegang.. since semalam jiwa aku tak tenang..as usual..lagi tak settle lagik tu aku asyik pikir jer... tambah pulak berkaitan dengan periuk nasi company aku..lagik2 la rasa my responsibility to finish all the job secepat mungkin..uhhh bosan kan cerita pasal kerja.... alhamdullillah buat sementara waktu...'selesai'.. harap2 betul2 la selesai..

semalam aku balik dengan muka yang 'toya'. nasib baik ada anak2..hilang sket stress.. tambah2 bila tengok muka arissa.. fuh.. hilang jap tension.. tapi hari ni aku balik dengan muka yang berseri2 ... satu..sebab keja dah settle... satu lagik...sebab... bukak2 je pintu tengok... tara.................
magic kan? macammana baju2 kenit ni dah berlipat? buat2 tanya kan..kih3.. terima kasih kepada cikgu itew... stok 2 minggu ni..peh!!!..malas betul isterimu kan? bukan malas.. tak sempat...(alasan la ni....)
bila hati dah senang...mood masak pun kembali.. last night siap makan luar..sebab stress..bleh gitu? hehehe..dasar betul aku ni kan?
tengah aku bersilat kat dapur.. terdengar la 2 beradik tergelak-gelak kegirangan kat ruang tamu... aku pun buat tak kisah la... ok lah kan...tak de la aku p tengok apa aktiviti diorang... sebab bukan nangis kan...
tengok-tengok... 2 beradik dah selamat kerjakan bedak pureen tu dah... nasib baik tak habis sebotol besar tu... hai la anak2... emm aku biarkan aja la... apa lagik nak kata kan...
wangi jugak sofa buruk ibu tu kan? kih kih kih

mangsa dan pemangsa

Hakim enjoy!!!
dah penat main..lepas makan... dua2 dah zzzzzzzzzzzz tak sempat pun pukul 10.. hehehe ibu suka!!! boleh ibu layan blog... dan bertenet..lalalalala:P

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

9 comments:

zuzie's life story said...

Yehhh!! Stress ek?? Dorang ni asik stress n wat kita tua cepat kan??? asik2 kite....kite...x per..kite yg plg best..akakakak..tu yg kene dera mental jer tu. yg len lain x besh! huhu!

m@ said...

hehe...cute je bebudak tu main bedak.
kalau stress mmg x de mood kan..makan luar salah stu penyejuk jiwa:-p
ma ni surirumah pun kain menimbun x lipat..penyakit M melanda.

Ena Qalinsya said...

hehehe samala kiter..bukan malas tapi tak sempat nak melipatnye so bg kaum bapaknye mintak2 tlg si ibu ek ekekekeke

mimiefazira said...

huhuhuhu .... jenuhla hang nak cuci sofa ....

Syikin said...

puan zuzie.. suratan takdirkah ini? huhuhu harap2 naik gaji manyak2 lagik bulan 3 nanti..huhuhuh harapan nih..kwang3

m@.. ckin mmg MALAS GILOS nak lipat baju.. cadang nak biar jerk dalam bakul tu.. tapi cik abang plak sakit mata tengok..huhuhu

Ena... kaun bapak moden skang..mmg ramai dah suka bantu isteri...bagus kan?..hehehe

mimi.. smalam dorang main lagik bedak.. abis 1 rumah... huhuhu malam2 buta terpaksa mop umah..arkkk!!!

nsazwa said...

salam..
kenapa ek kita malas sesgt nk lipat baju..mmg cukup berat je tgn ni nk melipat..tapi bab basuh..hebat..belaka2 nk dibasuhnya....tiba bab melipat..berbakul2..siap hubby i tanya..." tu gunung kinabalu ke everest?" hahhahha...

Syikin said...

nsazwa/ nani... memang.. bab2 baju ni sangat la malas.. baju pakai mesin pun my hubby yang kerap basuh than i.. sadis betul..:P

I want to lose weight said...

Khaleef kalau dapat bedak..
Dia tabur2 sambil jerit

"SALJI.. SALJI.."

Syikin said...

zel.. tu tandanya kena bawak khaleef g tempat yang ada snow.. bukit cerakah now musim salji..off topic jap!! wink..wink

Related Posts with Thumbnails