Monday, May 31, 2010

tak tertahan....akhirnya...

sejak pindah ke kuarters ni...aku jarang berblog dan berblogwalking...
menjadik satu kekurangan kah? emmm no komen... tapi rasa macam tak syiokkkk
dah tak tertahan menunggu TM yang macam *&*^%^&$*& tahap kelembapannya... tak tahu apa masalahnya tak dapat nak stransfer lagik talian tepon dan streamyxx maka semalam dengan rasminya kami telah..beralih arah buat seketika kepada sepatutnya dah lama buat macam ni..save budget dan boleh mobile kemana2..senang..kan kan kan..pakai lappy bleh bertenet mana2 suka..


wink2..adalah sangat sukerrrrrr malam2 borink dah bleh surfing tenet..yahoooo!!! ada hati nak tiru seseorang khatam youtube 'benci bilang cinta' sampai 100 episode. sape terasa angkat tangan..
for 3.0GB cuma bayar bulan2 RM38 selama 5 bulan pertama..lepas ni pikir..kalau x worth it kasik potong saja..potong streamyx ke maxis nih? hehehe janji mak cik leh tenet...makin parah dah aku nih..lagik berangan mau ada netbook sendiri...weng3

note: banyak betul perkataan yang kene potong..keh3 aka suara hati..:)

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

10 comments:

azimah-Butik Nur Kasih said...

perghh murahnya monthly payment dia. ko tau kat tmpt aku ni yg ada hanya celcom broadband (rm68 permonth yg plg slow). nekad jgk beli dahler time tu modem dia rm399 padahal skang dah leh dpt freeee tensen klu pk. b4 guna broadband aku pengguna tm gak yg selaluuuuuu jer hampeh lg tensen huhu... yg pntg hati gumbira kan cikin kan kan?? p/s aku rasa kita sejiwa chewahhhhh

sisdee said...

i pki celcom..ada kala very the slow..ada kala okay gak..sbb maxis la nie baru ada yg 48...dulu2 mana ada...huhuhu

Syikin said...

kita sejiwa? hehehe mungkin jugak...asyik same jerk kan..terseksa oo minda tak dak tenet..hehehehe ada hati nk netbook lak ni..entah tahun bila ntah nak dapat..hehehewalhal ada ja yg tak sampai 1K..huhuhuhu

maxis buat promotion ni... kalau yg 1GB tu bulan2 cuma RM18 jerk..ha lagik makan hati dengaq..tapi selama 5 bulan ja..masuk bulan ke 6 bayar RM38..pakej yg aku amik ni 3GB so bulan ke enam bayaq RM68.. tapi yg best tak de kontrak... terminate ja bila2 nk terminate..modem simpan..nanti kalau nk pakai celcom just beli kad ja... cuma mula2 ni kena bayaq RM150.. itu ja..aku sumbang 50 hengget ja..hehehe

Syikin said...

sisdee- teknologi..makin lama makin murah... tips saya biaq lambat sket pakai... janji murah..(wal hal org2 lain dah lama guna broadband) hehehehe

LiAnA said...

kena selalu call diaorg mintak transfer cepat... mcm ku dulu masa nk masuk streamyx hari2 call.. sampai naik boring dh diorang.. seminggu lebih gak baru settle..

BB ni kalau area bagus mmg laju skit.. tp kalau area lembab mmg sakit jiwa hihi

honeylanz said...

Has pakai streamyx aja..rm60 sebulan ;)

Syikin said...

liana- tu la tak tau kat umah i tu signal ok ke tak.. dah try pg ni tp still led merah mean tak de line.. a pasti maxis blum on atau line kat umah tu yg ko..kalau ko we all return ja.. 7 hari leh dapat money back guarantee

Syikin said...

has- kiter pon pakai streamyx RM44 sebulan for 60 hour..upgrade to RM60 unlimited tapi masalah kuarters baru ni apasal ntah TM cakap ada problem dengan JKR la..blabla bla... so malas..tukar jerk..:)

zuzie's life story said...

wikikikikikik....yeyehhh.meh le sesame kite memandang ke indon dr rumah sampe ke ofis buk...wakakakakakakkakakakakakka

isshhhh...x sabo tengok dimas & winda nih....

Syikin said...

zuzie- dasar pandang ke indon ya? hahaha bukan diorang yg tiru cakap kita..alih2 kita yg terer cakap indon..wakaka... tambah2 atuk kat opis tu..sebulan berkali2 g indon...bukan nk bawak kiter...huhu tetiba off topic:P

Related Posts with Thumbnails