Tuesday, May 11, 2010

Hakim dah ada...............

korang ingat tak suatu ketika dahulu... aku pernah buat entry ni.... aku tau korang mesti lupa sebab banyak lagik blog yang best2 yang korang nk ingatkan..meh aku nk syok sendiri... dulu aku pernah post kat sini

aku juga pernah berkata..bulan lepas aku sudah menjadik lupa daratan bilamasa aku dok dalam laut pon..bilamana membeli sesuka hati apa yang aku hajati kan...hehehe maka..aku juga telah dengan rela hati...belikan hakim ...barang2 dari GROLIER ni.. termasuk la LOGICO PRIMO  ni..

wah..budak sorang ni sangat best....pantang nampak... nak mintak main...sampai aku pulak tak larat layan dan terpaksa sorok kad2 yang banyak itew.. ada 360 keping kad smuanya.. pengsan nak layan main semua kad satu masa.... so untuk permulaan biar dia mengasah minda dia dengan kad2 yang simple dan tak pening aku nak explain..hehehehe...

ada lagik utk budak hakim ni...nanti2 ada masa aku update... ini jugak buat kenang2an hakim....

time ni aku sedang masak kat dapor...pon terpaksa layan dia... kalau dia boring dia pulak suruh aku buatkan...grrrrrrr


kad ni mengenal corak... senang untuk kita kan tapi agak sukar bagi mereka...


nota: harap pelaburan ibumu ini berbaloi wahai anak-anakku....

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

6 comments:

'ImranHud said...

ha, best arr hakim..cd hg dah start buka ke??apsal aku x dpt yg game tu pon??aku dpt fun thinkers..instalment aku ni pon lg 8 bln bar abes..

Syikin said...

cd pon dah start pasang..sehari 3-4 kali ulang..x jemu2..tapi baru cd 1.. biaq terer dulu..hehehe.. aku pon instalment gak..heheh thn depan baru abis...kih3... fun thinker? mesti best kan.. fun thinker tu macamana? aku SA tu propose logico primo ni..kata dia sesuai umuq 3 tahun ke atas...

'ImranHud said...

x pe, dulu org grolier tu advice aku 1 cd 1 bulan..biar jer terpasang walopon depa x tengok..dah proceed 2,3 cd, 'imran dah jd selective plak, soh psg cd yg dia suke je..asik simba je, sebab dia suka tengok anak singa & ank itik yg nangeh tuh..fun thinkers tu lbh krg mcm logico gak kot, utk recall mind budak..ada papan no 1-16 (2 sides) tp 1 side je ada plat no..letak atas buku e.g lukisan abstract yg berkaler, dia amik no dari papan side kiri, matchkan kat papan blah kanan..camtu la..page mula2 senang la, sesuai la utk 'imran, masuk next2 page makin susah la.ikut level bdk..tapi x blh 100% bg dia main sorang, nanti hilang plat no tuh, susah gak nak cr ganti.aku kena monitor la kalo bagi dia main..

azimah-Butik Nur Kasih said...

akhirnya dapat jgk beli. bagus2. selamat melayan anak2... best kan tgk anak kita dok solvekan semua problem kat logico primo tu. yg penting kita kena guide lar. smpi kdg2 kena sorok coz tak larat nak layan dah huhuhu.... nnt hakim dah besar beli set logico picolo plak ok :)

Syikin said...

zana- dengaq macam menarik.. macam logico primo gak kot..ada kad2 yang susah dan belum sesuai dgn umuq hakim..kira set2 macam ni boleh pakai long term la kan..upgrade sket2... nak mencarik masa 'bersama' dgn anak2 la pulak lepas ni...sbb mmg kena monitor..depa main:)

Syikin said...

gmah- insyaallah ada rezeki bleh upgrade lagik..ni pon dah rsa banyk dah ni...hehehe..

Related Posts with Thumbnails