Monday, May 3, 2010

1st day at NEW taska

bulan lepas hakim dan adik kat rumah pengasuh... yang cuma jaga hakim dan arissa ja..
tapi kami terasa akan ketidak best'an sebab...... banyak sebab... lain org lain caranya kan... dan bila nak tegur lebih2 nanti ada plak yang bermasam muka kan.... :(
dan akhirnya last week si pengasuh bukak mulut minta bayar lebih sebab...
katanya anak bujang yang sorang tu terlalu lasak... uhh lasak sangat ke anak aku ni? ke anak dia yang baiikkkkkkkkkk..hahahaha apapun aku terima dengan hati yang terbuka...
dia menambah..sekiranya nk dia jaga hakim lagik harus ditambah upah... bab ni aku faham tapi yang lagik tak best..dia cakap kalau tak nak tambah... dia tak nak dah jaga hakim for this month...(mei)

sooooooooooooooo

we have decided..bukan soal duit disini..adakah dengan menambah RM kesanggupan dia jaga Hakim tu berubah? I dont think so.....
so..... senang cerita I send my lovely anak2 .. to TAsKA.. as suggested by my mum sbelum2 ni... (mak aku guru taska...)
time makan..tdo semuanya kita tahu..senang nak request apa2..harap2 semuanya ok... insyaallah... bayaran...lebih kurang saja...tapi pasti ada lebih dan kurang....
tawakal ajalah..lagipon anak2 dah biasa dengan taska....

nota: macam nak aja aku invest RM bukak taska sendiri...:P
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

16 comments:

lina said...

salam kenal...betul..saya pun antar anak pegi nursery/taska instead of antar umah orang..sebab dah pernah antar, macam2 hal, nak cuti ler balik kampung ler..tepon suh amek anak cepat ler..memacam hal..

honeylanz said...

oh.. mcm tu pulak yea. tp lega dah u dah dpt taska baru utk kids. harap semua ok la...

zuzie's life story said...

hikhik..look at me as good example..but depends on the taska gak tau..anyhow..beware everywhere..hehehe

LiAnA said...

semoga budak 2 org tu lagi seronok dpt do taska... yelah ramai kwnkan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam
mmg payah kan bila masuk bab2 org jaga anak kita ala2 tak ikhlas

mintak duit lebih dah sah2 tak ikhlas..aduhai..

alhamdulillah rafiq di jaga oleh pengasuh yg boleyla..takdela cerewet cuma sy aje yg cerewet ehehhe..ade aje tak kene..wekkeke..

ape2 pon bersyukur sbbdia leh jaga rafiq ngn elok :-)

Syikin said...

lina-..salam kenal..thank lawat my blog..:)
itu masalah2 biasa yang saya dah pernah lalui..sampaikan penah DULU pengasuh mintak cuti sebab nak p sale ahli sogo. adus.. kesabaran saya sampai kekemuncak!! akhirnya saya decided hantar taska..sekarang kalau problem saja dah tak leh tunggu lama..pelan tindakan harus cepat dan pantas..:)

Syikin said...

honeylanz- alhamdulillah.. hari pertama hantar kat pengasuh dah kami servey semua taska yang terdapat kat tempat baru tu...huhuhu...preparation... x sia2..

Syikin said...

zuzie-..ini adalah satu sebab why my mood swing last month..i am not REALLY happy hantar anak kat situ..harap2 taska ni ok..amin

Syikin said...

Liana- insyaallah..harap diorang happy..kembali duduk ditaska walaupun dah berubah taska dan orang yang menjaga...ada jugak aktiviti dan kawan2..:)

Syikin said...

rose- ya.. yang penting keikhlasan... kita pun bukan berkira sangat bab duit kan... saya bagi dia 350 hantar plak dari tengahari sampai ptg..kadang2 ja hantar pagi..ikutkan itu harga yang saya hantar anak kat taska dari pg sampai ptg tu...aduh..payah betul la...
syukur rafiq dapat org yang ok jg dia..

azimah-Butik Nur Kasih said...

eee klu pengasuh asik request rm mcm tu, mesti dia dah anggap jaga budak ni mcm bisnes, bkn lg base on perikemanusian kan? kan?
eh cikin dok kuala selangor ke skang? biar btl!

kimmy said...

hai..

bagus jgk masukkan anak ke taska.at least dia boleh belajar bersosial dgn ramai org dan lebih berdikari.

btw,kimmy follow ur blog ya..:)

Syikin said...

gmah-PEMBETULAN..... ckin duduk rantau panjang..40km dari kuala selangor...hehehehe.. yang penting kena tenang masa datang bekerja.. tak perlu susah2 hati dah...huhuhu

Syikin said...

kimmy- thanks follow me... i will follow u back..tunggu kunjungan balas saya yer..hehehe

'ImranHud said...

weip...
hehehe..lama aku x round2 blog hg..bz kalah najib..hehehe..hg tag aku pon x dan nak respon g..br msk keje rini dah kena jadi auditor untuk iso plak..mcm2..ank2 hg ok kat taska??hantar 2 bradik trus, x dak masalah sgt sbb ada each other, x de takut sgt..kalo aku x de sdara mara kat cni pon mesti aku pening cam hg gak nak pk ank2 nak hantar mana..

Syikin said...

zana- hang sentiasa bertuah sebab ada kakak n abang2 yang sentiasa membackup disetiap situasi..jeles3...uwaaaaaaaaaaaaaaa

Related Posts with Thumbnails