Tuesday, June 1, 2010

aku ...... kalau puasa

satu tabiat buruk aku kalau puasa ganti atau
dengan erti kata lain puasa diluar bulan ramadhan..
start dari opis aku dah google gambar2 dan resepi2 makanan yang
menggugat iman sendiri..
sampai my opismate pun dah perasan..kalau aku puasa pasti ada la blog atau FP gambar makanan yang mengiurkan kuar kat flat skrin pc aku ni...
balik dari opis pun sharp!!!
 5 terpacak aku dah sandang beg nak balik rumah....
hahaha
sebab
dalam kepala otak dok berlegar2 apa yang aku nak masak/santap bila berbuka nanti..
uh tak kuat iman betul...hahahaha
apsal tetiba aku cerita pasal puasa2 lak ni kan...
alkisah..semalam aku puasa ganti...
maka aku dengan separa rajin masak dan jugak beli juadah kat bawah ni.
*
*
*
*
*
*

tara............. simple but really make my tummy FULL... adoi yai...

(sotong masak kunyit, ikan goreng dan ikan gelama kering sedap gaban, kangkung goreng belacan banjir, sambal petai, pizza kecik tak tau nama, egg tart)

ditambah pulak en abah bawak balik sate dan jagung rebus... untuk bini dia yang mengada ni..
dah macam ikan buntal dah rasa...
perut sebu menahan over flow...
abis bila perut dah buncit...bising....uwaaaaaaaaaaa

nota: pinggan mangkuk ihsan ibu tersayang...hahahaha kes tangkap muat..:P

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

12 comments:

Zana said...

ala...kalau bulan ramadhan pn mesti dok tgk gak kan blog masakan...heheheheh, pastu masing2 dok telan ayaq liuq...

Mimie Fazira said...

lama dah dapurku tak berasap acik cikin oiii .... mai pindah dok dekat rumah aku bolehla tompang sekaki .... hahahahaha

honeylanz said...

meriahnye lauk!! rajin

Syikin said...

zana- hahaha iya ka? muahahah sindrom kuat makan la tu..hahaha

Syikin said...

mimie- boleh aja..nk tumpang 2 kaki pon bleh.... tapi umah kita jauh...huhuhuhu

Syikin said...

honeylanz- meriah bersebab..hahaha kalau hari2 biasa malas gak..:P

shabiela said...

sama la ngn sha.. asal posa x kira posa aper, dok tgk makanan kt tenet.. puas hati rasanya.. ekekekek.. ada geng la..:)

azimah-Butik Nur Kasih said...

(berkata kpd diri sendiri: nmpk gayanya bkn aku sorang ada mslh perut boncittt hehehe)

Syikin said...

shabiela- heheh bleh la kita geng..hehehe rasa macam terapi pon ada kan bila tgk gambar2 makanan tu.....hheheh

Syikin said...

gmah- kan aku dah cakap..mmg aku ada masalah berat tu...huhuhu nak diet cam tak patut lak sebb part lain semua keding2..kat perut tu jerk..uwaaaa cam nk p slimming centre ja..hahah melampau kan..:P

noniey said...

aku pun puasa gak hari ni.. tengok lauk ko tu.. wat aku terliur dah.. aku ni pun sama je ngan ko.. pantang puasa.. mesti nak tengok resipi best2.. tapi balik umah, yang tu jugak lah yang dimasaknye.. huhu

Syikin said...

noniey- tak sangka ramai gak org cam aku kan...so kira normal la kan...puasa2 tgk gambar2 makanan best2..heheheh

Related Posts with Thumbnails