Wednesday, June 2, 2010

basah bersama..........

tajuk..................cam apa ja kan... bukan mandi ujan pon..nak basah bersama...
ini cerita yang dah nak hampir basi dah pon
cuti wesak lepas cikgu rizal organize mandi manda +bbq kat
sungai congkak
dengan jiran2 kuarters dan juga cikgu2 sekepala dari SKRP
patut la cikgu rizal tu sibuk ja cari resepi nk perap ayam sedap..
kaedahnya tanya bini dia yang memang sah tak reti masak..
hahah buang karan ajo..
lastly semuanya order aja... ayam pun mintak orang kantin sekolah yang perapkan..
alkisah aku melenggang aja bawak body dan perut yang boyot..

syok juga sekali kala konvoi reramai ke sana..:)

sesampainya disana..arissa dah mula mintak mandi sambil bagi isyarat suruh buang baju dia..grrrr..sejuk la nak oiiii

aktiviti pertama adalah pasang khemah pinjam sekolah punya 
macam tak nak balik walhal nak santai2 ja khemah tu..
pasang 4 khemah..:)


aktiviti seterusnya..tibalah utk bbq..bakar 6 ayam..sosej dan satay...dan jugak udang sesat

sambil bakar sambil makan..panas2 sedap...:)

arissa yang kena dera makan tulang ayam hangit ja...
sedangkan ibu makan 2-3 ketul ayam dan berketul2 brownies

gambar ni memang sesuai kan dengan tajuk kan....:P

dan gambar yang tak berapa nk ready..almaklum la ramai...:)
lihatlah dunia aku yang selebet pinjam jersey hubby..hahaha sehati sejiwa la konon..:P
gambar mandi manda aku....tak ada..kaedahnya aku mandi half ja... malas!! mana hakim? huhuhuhu dia dah seminggu kat kg..rindunya!!!

nota: mengisi masa lapang dengan update blog..sedang menunggu majlis bbq malam ni kat opis...uhhh sengal dari pagi datang opis sampai ke malam...busyukkkkkkkkkkkkkkk

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

6 comments:

azimah-Butik Nur Kasih said...

since kawin baru sekali kami pi mandi air terjun kat hulu kenas (yg dekat beno dgn umah MIL aku). tp iman, meraung2 taknak mandi :( after that lansung tak penah pi dah.. btw mcm sypok plak buat aktiviti mcm ni...

shabiela said...

bestnya mandi2, bakar2 ayam.. best2.. :)

Syikin said...

gmah- iman kecik lagik kot time tu..sejuk air..now cuba bawak p..syok gak mandi manda air terjun..mmy faveret kami sefamili...:)

Syikin said...

sha- hehe sesekali best jugak kan..:)

'ImranHud said...

awat hakim balik kg???arissa ni pon iras jan jugak aku tengok...aku pon lani dah x bp minat nak mandi2, nak happykan ank2 jer..

Syikin said...

hakim balik kg atas permintaan hebat dari mak aku...nk cucu dia balik dok ngan dia kalau boleh...tapi mana boleh kan...heheh so kebetulan adik aku balik kg last week so aku pos la balik sekali...esok malam aku balik kg seminggu..so bleh la amik dia..hehehe

mandi manda..zaman dah berubah...kalau dulu mmg bleh over mandi manda..now ala2 ja la..:P

Related Posts with Thumbnails