Friday, June 18, 2010

i want to be.....

cepat sungguh la masa sekarang ni... rasa macam baru semalam sampai dari kedah....
isnin start keja... tau2 dah hari jumaat... aduihai... tak cukup tangan rasanya nak buat semua benda...waiting list keja kat opis....waiting list keja2 kat umah.... rasa tak tenteram ja jiwa tengok umah yang macam 'tak macam umah'.. jangan plak korang terkejut...baru malam tadik baju2 dalam 3 beg balik kampung tu aku susun dalam almari... hahahaha.... tu belum lagik menjengah 'bilik baju' yang belum berlipat....buat2 ja la tak nampak... tapi sebenarnya sangat meruntun jiwa nak settle... tapi sungguh aku tak berdaya..... bila malam menjelma...batri badan terus kong...betapa seriusnya tahap kemalasan dan ketidakcukupan masa aku...uhhhhh... perlu aku menuntut ilmu lagik ni macammana nk jadik rajin dan manage time dengan betoi... ada sapa2 nk bagi tips? bukan mudah nak jadik supermom...weekdays nak carik masa sejam dua nak layan hakim berhomeschool atau berlogico primo pun shushah!! balik kerja selesai masak segala kalau sempat dan rajin la.... dah pon kul 9pm......main kejap ngan anak2...by 10 dah ibu dan anak2...zzzzz
aku nak jadik yang terbaik...kalau boleh nak buat segalanya... tapi apakan terdaya....huhuhu..


apa maksud supermom? ini yang diterjemahkan oleh en google...menarik x? heheheh



nota: dipagi jumaat yang shahdu ni tak sabar nak tunggu weekend... nak settlekan kerja rumah.... terima kasih kepada en suami ku yang tercenta...sebab kalau tanpa dia yang menolong..lagik scary aku nk tengok rumah aku...huhuhuhu...kerja2 kat opis plak..bila masa ntah nak habis....apa boleh buat bukan mudah mencari rezeki yang halal demi keselesaan sebuah keluarga...:)
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

7 comments:

azimah-Butik Nur Kasih said...

aku memahami...dikala maid xde n dah tak nak cont keje, badan rasa letih semcm. ni tgh cuti sek. klu dah start keje, ntahlarrrr

sisdee said...

oh sgt sukar jadi supermom...confirm kena makan vitamin byk2 hahahahahha...

paling tak suke bab kain baju nk lipat n susun huhuhu..

zuzie's life story said...

tpooooo..sape suh follow c dimas n winda??? ahahahhahaha

zuzie's life story said...

tpooooo..sape suh follow c dimas n winda??? ahahahhahaha

Syikin said...

gmah- maid ko sudah larik ka? mmg letih...kalau ada ambik supplement kureng sket....huhuhu
anak2 sapa jaga?

Syikin said...

sisdee- bab kain baju adalah bab major..nak basuh, lipat , susun, iron..tak penahnya habis..huhuhu
vitamin pon on off jerk..macam2 nk try..heheheh:P

Syikin said...

zuzie- winda dan dimas? ha, cannot tiru u la..hingga ke saat ini baru episod 4..sadis oooo dah seminggu wat maraton..maraton versi i..hahahah ptg2 nyer episod lak asyik termiss ja..abis cam no nk abiskan 260 episod ni...?huhuhu
EPO please...hahaahhaha

Related Posts with Thumbnails