Tuesday, June 22, 2010

aduhhhhhhhhhhhh


kepada yang ngeri... dinasihatkan jangan tengok!!!

kaki saper: kaki hakim
kene aper: kene ekzos motor abah dier
biler : khamis lepas masa balik dari taska
kecuaian saper : dah tentu la abah dier
riaksi ibu: adalah sangat marah n bebel
riaksi hakim: cool beb..langsung tak nangis..cuma masa kena tu abah dier citer... dia just 'auchhh!!' bila abah dia tanya..kena apa hakim..kena ekzos ker? dia jawap..'ha ahh'
sebab apa hakim x nangis? dia kata sebab dia kuat.........grrgrgrgrgrgr

mula2 tu ok nampak kesan hitam saja (kulit masak)..lepas sehari ada sedikit gelembung air..2 hari lepas tu...scary movie bermula...... sudah ada infection....... sekalik lagi aku bebel kat si abah... dah berbuih mulut suruh p klinik yang beberapa tapak ja dari rumah... tapi buat dek jerk..geram seh!!
bila dah nampak macam ada infection baru la p klinik (hari ke3).. terus p pakar kulit...nah hambik!! teros terjonjol bijik mata tengok bil..kui3.. tak pe janji anak ibu tak sakit...ibu yang tengok ni rasa macam nak ambik saja kesakitan tu...biar ibu sakit tak pe, jangan anak2 ibu....uwaaaaaa


ini tahap kritikal bilamana kaki dia berdarah akibat terkena penyapu aku..org nak menyapu dia sibuk lalu lalang..dah kena..meraung sakan laaaaaaaa

kesakitan kedua....
datang serentak dengan kesakitan pertama...
abah dia kata kayap... aku mmg tak tau la rupa bentuk kayap? adakah ini kayap?
dr pakar kulit kononya tuh kata... 'itu bukan kayap..it's bacteria infection..bla bla bla'
gambar ni ok lagik..belum tahap kronik macam today..
can u imagine..now semakin merah, dan ring kat tengah ada water buble..
abah kata nak cocok buble tu..dah kene bebel lagik dengan aku...
nak sentuh letak ubat..meraung2... ibu pon meraung2 jugak marah!!! grrr...

kawasan kesakitan: pelipat peha kanan

adusss la hakim..cian anak ibu ni... tapi dia still maintain lompat sana sini macam tak ada apa2 berlaku..sebab apa? sebab hakim kuat macam ben10!!
.
.
.
doakan dia cepat sembuh...amin
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

10 comments:

Mimie Fazira said...

sikin ... rupa die mcm kayap ... tapi hang monitorla ... kalau die merebak lagi kena cepat2 ambik ubat ... bahaya ...

azimah-Butik Nur Kasih said...

uiks siannya kat hakim..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

takutnye tgk..ish

Azmiezas said...

Ya Allah..kesiannya Hakim..

semoga cepat sembuh yer!!..

Syikin said...

mimi- dah amik ubat... kat klinik kulit...any suggestion? kena g berubat kg ke apa nih? uwaa cam no nih?

Syikin said...

gmah- tu la hero aku ni..aktif sangat...huhuhu

rose - takot ekk..ibu yg melihat ni mmg ngeri darah..demi anak rela jugak belek2

Syikin said...

kak azmiezas- thanks..amin..

Mimie Fazira said...

mcm mak aku dulu memang p ambik ubat kampung ... makcik tu buatkan air penawar je .... ubat klinik pun mkn jugak ... ko tryla p ambik ubat kg .. kayap ni memang bahaya kan ...

zuzie's life story said...

camne bleh kene kayap plak?? hmmm.....pelik jekk...anyway..go akim go!!! ben10 kuat!!! (stress ar ibu akim dgr nih)..hehe

Syikin said...

mimie- thanks..aku akan monitor..nk kena carik somebody la nih..huhuhu

zuzie-please help me to find somebody at ur kampung...can u?

Related Posts with Thumbnails