Monday, March 29, 2010

tempat berteduh yang baru..

Hari ni hari pertama aku datang berkerja dari RANTAU PANJANG, KLANG.....
penat masih berbaki... selamat move out dari rumah lama sabtu lepas 27 mac 2010
sudah seminggu cik abang berulang alik hantar barang yang ringan... oh.. banyak betul rasanya barang... alhamdulillah mak dan abah sudi mai dari kedah nak tolong anak kesayangan depa ni..

penat... gusar.. itu ja luahan hati buat masa ini...
pagi ni anak2 dah diperkenalkan dengan bby sitter baru..kak asma... nampak soft spoken.. harap baik macam kak izat juga..insyaallah... tapi untuk hari ni anak2 kesayangan masih dihantar rumah bby sitter lama.. sedih tau nak tggalkan bby sitter yang dua orang itu..mengalir jua air mata yang disekat2...

rumah lama perlu dibersihkan secantik kali pertama kami masuk.. alhamdulilah dipermudahkan mencari orang yang sudi nak bersihkan segala semak dan samun di belakang rumah... dah tak mampu dah rasanya aku n hubby nak usahakan...

aku akan cuba membiasakan diri mengurus diri dan anak2 tinggal agak jauh dari tempat kerja... hahah macam la jauh sgt... 30 min saja.. tapi dah biasa bermanja2 diri....dekat kan.. itu pasal aku jadik cam ni... harap anak2 aku serasi dengan pengasuh baru...amin....
Beberapa piccas kuarters... sedang2 elok ja saiznya...:)
pandangan dari laundry area ke balkoni depan... (suka sebab depan belakang open air)

daporrrr...

master badroom...


hall...puas la mereka2 main beskal...
skarang tak de sofa..minimalis habissssssssss heheh lapang jerk..

note: sofa dan almari set bilik tdo telah ditinggalkan..sedekah kat jiran.... bangla:D

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

7 comments:

zuzie's life story said...

picture pleseee..no picture mane ade fun..hehehhe

Syikin said...

piccas? huhuhu umah tongkang daaaaaaaaaa...

'ImranHud said...

pe lagi..rumah baru, perabot pon mau baru maaa..baru de feel..hehehe..penat pindah umh ni..aku dulu sebulan pon blom abes kms lg, nak2 kalo de anak2 yg suke 'tolong kemas', lagi la lambat nak siap...hehehe..

Syikin said...

rumah baru..baru pindah..macam dah serik la beli perabot banyak2 ni..nak pindah adalah AZAB. hari tu pon lori 5 tan tau nk ngankot plus jan ulang alik angkat barang pakai keta..adus....
bab mengemas..masih ada yg aku buat2 tak nampak.. aku sumbat ja dalam built in almari tu..hahaha tak tau la sampai bila nk dok sini..yang pasti akan ada lagik edisi pindah randah ni nanti..huhuhu

eynda said...

Besar jugak rumah tu... :-)

Syikin said...

kak eynda.. boleh la kak.. feel lagik besar now sebab cuma ada meja makan 4 seater ja..heheh w/out any sofa..:P

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnye..cantik umah tu..i like!

Related Posts with Thumbnails