Tuesday, March 30, 2010

cerita balik kg cuti sekolah lepas..PART1

Dah seminggu dah cerita ni.. tapi disebabkan kesibukan kepala hotak aku ni ...tak dapat nak generate nk buat entry..hehehe complicatednya ayat...muahahaha

cuti sekolah lepas..aku dapat kelulusan bercuti selama seminggu..alhamdulillah boleh bersama famili lama sikit kali ni... perasan jadik cikgu kejap..hahaha...

pemandangan sawah padi buat masa skarang... panas terik..ujan baru sikit2 turun...
sawah bendang kering kontang...


kami sampai dikampung...Changlun jam 1 am ahad 14 mac 2010, sibuk menguruskan perpindahan dan juga tukar tayar kereta yang dah 3 tahun x tukar2 tayar..ayoyoyo.. mak cik ckin tau naik ja..tayar dah hilang bunga pon x sedar...dah botak tahap kritikal dah... patut 2 thn sekali kena tukar..aku p balun 3 tahun..sian kereta ku..huuhu

sesampai dikampung..kepala otak sudah berlegar2..mahu kesana sini... destinasi pertama..melawat kuarters baru TUDM my friend HASNI kat Kepala Batas.. besar kuarters dia..tapi yang dekat kem subang lagik besar.. ayat2 dengki aku dengan hasmah..(her twin)...ngeh3.. ada masa lagik tu nak komen perihal umah orang..semua tempat aku spotcheck... ada 4 bilik n 3 stor...3 bilik air tak silap..besar.... hehehe..ni baru dapat yang apartment kalau banglo tu...wallaaaaaaaaa..... macam mak cik limah joyah ja kaedahnya..hehehe.... tapi aku cuma buat (mengecek design umah) dekat kawan2 aku yang betul2 rapat jerk..... yang memang dah tau perangai aku....:P

mak jah(mak hasmah & hasni) siap sediakan bihun goreng, kek coklat..nyum3..sedap...terima kasih hasni n mak jah..:) lain kali ada rezeki aku sampai lagi ya.... kemungkinan lagik nak p 2,3 kali...sebab kawan jan masa kat USM pun satu block dengan dia...so ada 2 sebab la kan..we all g sana...hehehe
hasmah...hasni twin.
afiq (anak semah)..enjoy betul anak2 kami bemain..:)

depan kuarters ada plak playground..emmm mmg suka la 2 beradik tu...




note: x banyak pic pon amik..termasuk la gambar tuan rumah..kerana terlalu hyper nak bersembang...ni pon en rizal yang ambik piccas...:) mereka2 adalah kawan aku semasa kat teknik a.setar...still keep in touch sampai skarang...:)
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

5 comments:

zarin said...

sronok balik kg?i pun balik kg masa cuti skolah itu hari :-)

'ImranHud said...

kuruihnya si semah...niway, kem salam kat depa..

Syikin said...

zarin..seronok.. destinasi yang rakyat m'sia suka..balik kg..ehehhehe best kan

zana- mmg 2-2 kuruih..penat kena dera ngan anak2..insyaallah nanti kalau aku jumpa akan kusampaikan salam hang...

eynda said...

Adeh...lambatnyer nak balik kampung...tak sabar!!

Syikin said...

kak eynda, mesti rindu dengan SP kan...:)

Related Posts with Thumbnails