Friday, March 5, 2010

Mood ber blog juga swing?

Hehehe apa dah jadik ni acik Ckin... swing2..nak kene pelempang kot baru ok balik... adakah sebb cik P? tidak..tidak..tidak... aku pun tak pasti apa sebabnya..nk berblog pun x de mood..(tapi dalam tak de mood masih sempat blog walking... a few blog...dasar suka berblog kan..hehehe) tapi syukur my mood going better n better.. sebab...

1. sudah boleh berpikir secara waras.. slowly menerima kebaikan yang aku akan move out from Shah Alam... walau hati sedikit sedih...tempat jatuh lagik kan dikenangkan... demi kehidupan yang lebih selesa.... rumah sekarang...sedikit sempit...harap ada rezeki untuk tukar ke 2nd floor today..insyaallah..thanks to kawan2 yang bagi pendapat..pendapat anda2 smua diterima pakai dan dianalisis..chewah...tu pasal jiwa aku kacau...hehehe

2. sudah dapat bby sitte baru..walaupun hati sangat2 sedih nk tinggalkan taska sekarang..pelik bukan..walau sekadar taska tapi aku sayang dengan pengasuh2 anak2 aku... tambah mama dan ibu izat buat ayat2 sedih plak.. "lepas ni x de la baby....arissa dah x de"..huhuhu...aku berdoa moga pengasuh yang akan datang yang terbaik..insyaallah... kadang2 orang persendirian ni lagik banyak songeh dari taska...kita semua nak yang terbaik untuk anak2 kita bukan..... nak hired maid? emmm belum masanya lagik....(alasan ala2 acik mimi...).

3. Cuti 3 hari minggu lepas aku rasa penat sangat...dengan urusan rumah tangga.... bukan main ping pong yerrrrrrrrrrr....hakim asyik nk bagi ibu dia ni hot temper aja..cakap kalau x lebih sekali mmg x sah!!... makin pandai menjawab....grrrrr... makin kuat mengusik arissa yang sangat mengada...grrrrrrr..ibu penat hoccay..asyik nk bercakappppppppp ja...

4. aku tak perlu pikir kena g OS..sebb my anak buah akan p..huyeee...(cuma pikir ..apa nk pesan jer... almaklum BANDUNG...syurga soping2 kan)... kepala tengah serabut kan..mood tgh swing kalau diarahkan aku..adalah sangat TIDAK BEST...huhuhu

refesh myself.... petang nanti ada meeting dengan BPFK utk setkan factory visit ke EGYPT...(rozana hani sila bersiap sedia trip on Mei yer...hehehe ...pray for that:)).... kotak2 untuk packing barang pon dah dicari..acik ckin ni dah sedia mental dah nk pindah... tapi bukan sekarang...ujung bulan nanti..setelah pulang dari kampung berhorra horrey sepanjang coti sekolah...ahh x sabarnya..dah lama tak bercuti (mean ambik cuti...) atas sebab membackup...huhuhuhu..mana bleh cuti2 suka2 hati tanpa memikirkan kerja kan...betul tak zuzie?hehehehe:P
korang jangan la marah.... gambar di bawah ni tak de kaitan dengan cerita2 aku kat atas tu..sekadar menenangkan minda... koleksi aku semasa bercoti2 malaysia tahun lepas.. MANUKAN ISLAND DAN KUNDASANG VIEW... cantik kan..? tahun ni nak kemana ya?emmmm bila dah declare "B" baru leh crita..hehehehe tak sabarnya nak tunggu next month...kih3... boss ada oversea trip x this year?...hehehe boss x baca pon blog aku nih..sekadar soalan suka suki..:P



note: tersimpan hasrat di dalam hati nak titipkan catatan perjalanan percutian ke Sabah tahun lalu tapi masih tertangguh.. agaknya dah lupa a few thing..huhuh..insyaallah ruang itu pasti di cari...

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

5 comments:

azimah-Butik Nur Kasih said...

akhirnya...keputusan telah dibuat. moga2 dpt ler tingkat 2 kan. tp dok kuaters ni paling best sbb hall dia besar. iman siap main motor besor pusing2 dalam rumah...

Syikin said...

gmah- alhamdulillah..setelah ditimbang2... hall memang besar..bleh la men beskal dua beradik tu nanti..:P

nsazwa said...

salam ziarah...
xpela...berhijrah ni kan bagus..boleh tambah kenalan baru...

Azmiezas said...

Bagus lah kalau keputusan dah buat..apa2 pun 'selamat mengemas'..penattt nya...

Syikin said...

nsazwa-salam ziarah kembali..:)

kakiza/azmiezas-huhuhu tengah kemas sket2 ni..mana yg tak perlu harus masuk tong sampah dulu... dah lama duduk umah ni..macam2 benda x guna TERSIMPAN..huhuhu

Related Posts with Thumbnails