Monday, November 2, 2009

apanyer???

cuaca asyik tak menentu ja lately.. petang aje hujan..bikin bertambah stress nk balik ke Sri Muda jerk.. pasti jem!!! dengan kadar air yang melimpah ruah dijalanan boleh buat aku cuak..silap hari bulan kereta boleh masuk air dibuatnya..mintak dijauhkan lahhhhhhhhhhhh

apa aku nk update ni? dengan kadar metabolisma, emosi dan naluri yang tak menentu skarang ni... tak nk cakap.tapi nak jugak kuucap!! stress... harus ada satu hari untuk AKU... kenapa stress? kenapa penat? penat emosi, penat body.. nk pi SPA ker? berurut ke..mandi susu ke..mandi milo ker....atau mandi nescafe? hahaha.. uhh mampu ker? sekali lagik..mampu ker? harus carik sponser ni.. (harap cik abang baca post poyo aku nih) tapik mesti ada yg cakap..BERHENTI LA BERHARAP!!!

ke aku sorang jerk rasa macam ni? mommys kat luar sana yang berkerja yang punya 2 org anak ade ke macam aku? ke aku jerk yang terlebih rasa...terover penat... ke.... terlalu pikir? ada member cakap..aku ni lebihkan anak2 dari diri sendiri.. dari segi shopping n macam2 la.. walhal aku mampu mengejungkan diri berbelanja sesuka hati... tapi bila aku mula nk menyetankan diri menjadik seseorang yang agak boros..cepat2 tersedar... (another side..alhamdulillah...) dari dulu aku sama saja... dari mula kerja sampai la sekarang... taraf seliper jamban jerk( uhhh down sindrom jap!!!) managing people yang nampak cam bibik ja kan..hahahah make over? nak make over cam ne nyer... kang ade lak jeles kang!!!!

to anese!! if u said u look like mak cik kantin yang umor dah 36-37.. i think aku ni nampak cam mak cik cuci pinggan kat kantin skolah ko la gamaknya ya.... huhuu(down sindrom lagik!!!!)

apapun...

dihujung2 20-an ni mmg emosi tak stabil..agaknya ni emosi org takut tua kot..hahahah no no no sama sekali tidak.. kena lebihkan masa untuk diri sendiri.. n SELF REWARD.
baru jiwa tenang.. hepi n tak de la aku nampak macam mak cik cuci pinggan kan..huhuhu. so.. untuk bulan ni apa self reward aku yer? bleh tak dream sebijik rumah??????? hahaha sangat melampau!!!!!!


Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

9 comments:

Anonymous said...

wakakakaka..acik cuci pinggan kantin sek rantau panjang ehhh??? wakaka..bg2 ler rope org2 2nd class yerrr..harap maklum

Syikin said...

anonymous???? kenaper namer ni ekk? cam tahu jerk siapakah gerangan yang mengomen..sebab acap kali mendengar kalimah "2nd class" - jgn la sebut banyak2 kali.. doa tu...apapun... tak perlu kisah atau terguris dngan ayat2 org2 yang beranggapan begitu..smua tu rubbish!! sebab.. x pernah plak ahkak rasa begitu... hahahaha.. kita lihat siapa yang kena!!!! hehehehe

Mimie Fazira said...

acik cikin ... yang penting hidup bahagia di samping orang2 tersayang. Rupa paras perkara ke dua, yang penting HATI mau baik n ikhlas. Duit banyak, muka lawa hati susah buat apa ....
Aku doakan semua IMPIAN ko tercapai .... InSYAllah
Bila hang nak mai rumah aku ..???

Syikin said...

to acik mimi..terima kasih atas kata2 semangat itu..mi..nk g umah ko.. tgh ajak uda..bayar benar minah sekor tu..huhuhu

azimah arshad said...

nak beli ke idak...nak beli ke idak...huhu...kena try jgk ni. iman dah free diapers takpe. nak try utk amal lar. eh farah dah kurus tau skang. beza sgt dgn dulu. dia mmg diet hehe...masih setia kerja kat upm.

anese said...

hahaha...tak pe kiter adalah makcik2 yang mencarik rejeki yang halal!! yukkk!!! haha!! Weh jom teman aku gi SPA...it's time for us la plak...asyik berkerja dirumah dan di office!! tu kiter cam org tue kot!!! ;(

Syikin said...

anese... ko nk g spa ekk..sound like really best la.. berapa budget? apa treatment... harus kupikirkan...best3

riezaal said...

bole gak p spa... tp spa Q je kat dalam tv.. hehe..

Syikin said...

mencik la!!!!

Related Posts with Thumbnails