Monday, November 9, 2009

sakit larrrrrrrrr...............

kenaper tiba2 ada gambar ubat ni? hah!! kalau sihat walepat liat takkan aku gatal2 nk g jumpa Dr tu kan... anak aku sakit ker? jawapannya.......semua yang diatas..kami 3 beranak adalah sakit tekak plus batuk plus anak2 selsema..plus lebuh raya utara selatan (kes tak sabar balik raya haji dah menyerang!!!)
dah seminggu lebih aku batuk n sakit tekak..macam nak baik tapi tak baik2.. gara2 geram tak baik2 aku melepaskan gian p minum air ais..hah!! rasakan!!! akhirnya aku bertambah merana...sakit oo gatal gila tekak..cam nak ambik penyapu lidi nak tonyoh2 je kat tekak aku ni... menahan gatal anak tekak ni sampai keluar air mata tuhhhhhhhhh..gamaknya macam gini la anak2 aku bila batuk..huhuu kesian la hai anak2 aku...
bila malam menjelma maka kami 3 beranak akan bersahut-sahutan membatukkan diri.. harap siabah tabahkan hati dan mental ya abah..hehehehe..
even dah seminggu kami batuk tapi aku tak p ambik ubat...sebab stok2 ubat masih ada dirumah..makan saja apa yang ada..lagik pun aku kan ala2 Dr jugakkan..bagi preskripsi sendiri kat anak2 hahaahha...harus la budak2 tu n mak budak sekali tak baik2.. alkisah hari ni..dah tak tahan sangat aku jejakkan jua diri ke klinik...dan sememangnya dah ku tahu apa ubat yang bakal diberi... dah macam hafal dah ubat2 bagi sakit2 rutin ni ha.. cuma aku saja dalam macam2 jenis ubat.......huhuhu lemau nk telan semuanya ni.. Dr cakap tekak sedikit bengkak!! merah tu tak payah cakap la..dah sakit tekak mesti la merahkan... di'short'kan cerita total up semua untuk malam ini saja..our medication is RM100!!! uhhh ini kira klinik yang murah ni..kalau p klini kanak2 harussssssssssssssssssss lagik banyak.. tapi tak pa la.. ada dui banyak pun tak de kesihatan nak nikmati kehidupan dengan aman macammana kan......... emmm bulan dpn ada duit lebih lagi la gamaknya... kasik claim jerk!!!:P


Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

7 comments:

ZanariahMdzain said...

huhu..cian ank2..get well soon..tuhla kan, zaman ni seme pakai duit..

weip, aku de tgk kt web shopping tu ada pureen clearance stock 21-22hb tapi kat mana tmpt tu??map dia bg very simple..

m@ said...

moga cepat sembuh..;)

Syikin said...

ma..thanks..
zana, yes!! ada w/hsale pureen.. harus p.. murah2 ooo tapi dengan syarat p hari sabtu n pagik2..mean kul 10 dah ada sana... bersedia mentaldan fizikal nk bersesak2.. byk pirana kat sana..nanti aku bg petua nak psana mcm mana..sonang ajerrrrr.. nasihat aku..jgn bwk anak2.. tak selesa..

ZanariahMdzain said...

wokeh..nanti aku koling2...sabtu x dpt la..aku de wat job wedding sabtu tuh, amik gmbr..baru stat,wat side income sket2...ahd br dpt p, tgkla pe yg de belen2..wat pakai2 kt umh...

Syikin said...

zana... nanti calling2 tau.. wei parttime job...bestnya..bleh tangkap gambar aku free x? hahaha

ZanariahMdzain said...

baru beginner, x cas mhl2 pon..aku tgh prepare broshure/phamplet nak wat outdoor family potraiture, kids journal, newborn, ada editing sket2..boleh2, no hal, bebila set date & venue..,hg cover duit myk + printing dah la..

Syikin said...

zana...kalau begitu bagai dikata......aku sgtla seronot..hehehe nanti kita set..cuti sekolah ni ka..eeee best3

Related Posts with Thumbnails