Saturday, November 1, 2008

Operasi

Mr Rizal pagi2 lagi sound kat Hakim...
Mr. Rizal: hakim hari ni kena lepak rumah ibu Izat k
Hakim:... tak nak!!
Mr. Rizal: nak la ya..abah nak baca buku nanti hakim kacau...
Hakim: tak nak...
Aku: suka hati korang la....

lepas p breakfes dan p market bli apa yang patut, kami hantar hakim kat rumah ibu Izat... nasib baik dia nak..sebab ada abang dan kakak nak layan...
so dengan hati yang aman, sabtu tu Mr Rizal bleh study... aku plak boring menengok org mengadap buku je so aku pun memulakan operasi... aku buat nih ..

Hudus ja kek coklat aku ni..separuh aku bagi kat pengasuh hakim

Kemudian, aku lipat baju2 dan kain napkin utk org baru.. ni hakim punya dulu..still elok lagik...

Ada ngam2 10 helai..

Aku selongkar barang2 bawah katil dan stor dan akhirnya berjaya jugak aku kumpul barang2 baby yang dah lama aku beli..banyaknya beli masa w/sale. jimat.. so top up ja mana yang belum ada.. dan yang paling penting aku dah jumpa ni.. ni pelaburan jangka panjang ni.. berbaloi la membeli ni..even mahai (bagi aku la...) semangat nak BF ni...

full set Breast Pump Avent ISIS.. kalau dapat yang letrik punya lagik best tapi lagik mahai larr

antara barang yang berjaya aku kumpul.. nappy liner tu RM1 ja tau..

Hari Ahad petang rambut hakim selamat dikorbankan... dah sebulan lebih tak potong rambut hakim. tercacak-cacak macam trojan dah.. rimas aku tengok. Hakim lagik la rimas asyik tergaru-garu ja..

sebelum

selepas... ensem tak hakim?? hehehehe

Sejak semenjak dua menjak ni aku dah jadik addicted akan sesuatu..apa dia? ha apa lagik...addic nak writing kat blog la..adusss!!!!!

4 comments:

~~ciklinn~~ said...

ok aper kek coklat tu... selagi dia naik menggebu.. jadilah tu.... dari lin dulu siap jadi cam lempeng pon pernah..bantat...hehehehhe

cumellnyer hakimmm... nak lak dia gunting rambut yerk..potong sendiri ke hantar kedai..

Hari-hari terindah said...

pontong sendiri jer cik lin. tak penanh pun potong kat kedai. abahnya siap beli mesin potong khas utk potong rambut dia tiap2 bulan. dah biasa potong so dia dok diam ja la time potong.

UmiHannan said...

cik kembara,
dah decide nak bsalin katne?
all the best ok?

embunpagi

Syikin said...

umihannan..insyaallah...cadang2 kat hospital serdang

Related Posts with Thumbnails