Monday, November 10, 2008

Hakim dan hantu

Dah dekat setahun hakim tido di bawah ketiak ibu dan abah. Sejak2 tilam dalam bby coat dibuang oleh suamiku gara2 sitikus mondok!!! hari sabtu baru ni baru kami replace tilam baru untuk hakim. Nak train balik budak hakim ni tido sendirian dalam bby coat.

Adengan malam pertama
Aku: malam ni hakim tdo dalam katil hakim ya...
Hakim: tak nak
Aku: tengok, ada tilam baru... ada pooh temankan hakim...Hakim good boy kan..
Hakim: ha ahh (sambil masuk n tdo atas tilam barunya) Night, ma ekom, i ya yu (good night, assalamualaikum, i luv u)...
Yes!!! berjaya juak aku pujuk dia malam ni

Adengan malam kedua
Aku: Hakim, malam ni hakim tdo kat katil hakim ya... (time ni aku dah padam lampu)
Hakim: tak nak, takut...hantu..
aku: mana ada hantu...
Hakim: tak nak...
sambil ambik bantal dia dan dok usha tempat sebelah aku.pastu dia tdo sebelah aku..as usual... night, ma ekom, i ya yu... aku buat dek jerrr...
hakim : ibu..tepuk!!!( suruh aku tepuk la tuh)
Aku: kalau tdo kat katil hakim baru ibu tepuk, kalau tak, ibu tak mau tepuk..
Dia pun angkat bantal dia naik atas katil dia...kesian plak aku tengok...aku pun tepuk. tak sampai 5 minit..dia angkat bantal dia balik dan landing tepi aku..emm apa2 ja la hakim...MISI tak berjaya malam ni...
ni gara2 tengok iklan Puaka Nyang Rapik ke apa ke tu kat TV3 tuh...semua hantu kuar..
malam ni akan ku usahakan lagik!!!


Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

1 comments:

~~ciklinn~~ said...

wah bagusnya hakim di malam pertama heheheheh berani lak dier...... bagusnyer.. anak2 linn sampai skrg duk berkepit... tilam jer lain2 heheeh

Related Posts with Thumbnails