Sunday, July 12, 2009

dugaan..




Start hari isnin 6hb 7 adik dah menunjukkan ciri2 nak demam.. adik ni kalau demam diam ja..letih ja nampak dia.. tak de la bubling2 panggil mama or abah... selasa adik start diserang cirit birit..igatkan biasa tapi makin menjadik2 pada har rabu bila mana dalam 3 jam adik 'popo' sebanyak 5 kali. so aku decided bawak ke poliklinik sebab demam lebih 3 hari..mana la tau kot2 dengki ker... masa kat poliklinik aku notice ada mcm darah sikit dalam najis adik...bila aku mention kat Dr, Dr rujuk ke HTAR... terus ke bhgn emergency....aduh... gusar gulandah la hati si ibu...
selama 3 hari 2 mlm la aku berkampung kat HTAR.. adik admit kat wad 7D, wad pengasingan kanak2. hari jumaat malam baru discharge.. balik rumah sampai hari ni (ahad) adik stil lagik demam dan cirit birit..Dr cakap akan bekurangan dlam sehari dua lagik.. harap2..adik cepat sembuh...kesian adik...

Terima kasih kerana mengnjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

1 comments:

ZanariahMdzain said...

lor,ciannye..smoga cepat baik...
lagipon memang musim bdk2/baby kurang sihat skang ni..tambah2 ngan cuaca x tentu..

Related Posts with Thumbnails