Tuesday, June 30, 2009

Cerita weekend lagik

Hari sabtu kami 3 beranak melepak saja kat rumah sebab siabah kena ganti sekolah. dari pagi sampai ke petang kami buat aktiviti berjemaah tgk tv, makan dan tido saja... anak2 tdo maka mak budak pun zzzzzzzzzzz..
Malamnya kami makan kat luar (malaskah aku? wakakaka) lepas makan bawak hakim main-main kat tempat selalu... almaklum la rumah sewa aku tu 'besar' sangat sampai tak de tempat untuk dia buat aktiviti merentas desanya itu...so this is the best place for you my son... so..berlari lah dgn girang... selalunya malam-malam minggu memang ramai kat sini.. ada yang bawak famili ada jugak yang bawak aweks..hehehehe... kat mana? ala..kat belakang library/ muzium shah alam jer...depan blue wave..

Ahad... pukul 10 pagi dah keluar rumah..setelah perut diisi dengan 2 pinggan nasik lemak hasil silatan aku dipagi hari..kami kemana? ke....
MY DEAR WAREHOUSE SALE...

hakim ni yang bagusnya..tak de pun merengek nak itu nak ini..cuma nak test drive jer..bagus...bagus.. save duit ibu.

ramai la jugak orang kat sana tapi still tak seteruk w/sale PUREEN. ada lucky draw lagik... baby coat ni just RM266 kot..
apa yang kami carik kat sini arrr...stroller/buggy baru untuk adik Arissa.. kami beli yang ini untuk adik..lebih ringan, senang nak travel... dan tidak terlalu kecil (untuk hakim tumpang sekaki).. adik punya kaler oren...lebih ceria!!!..harga asal RM169.90 kami dapat RM120.. tidak la murah mana.. tapi boleh la ...
kalau display items lagik murah..buggy ni murah...
harga asal RM119.90...display items just RM40..

setelah hampir 2 jam kami disana...berpeluh-peluh mak cik arissa tapi still maintain. sikit pun tak merengek...bagus2... ibu suka!!! anak2 ibu sudah beradaptasi dgn hobi ibu..hehehehe..kami meneruskan misi soping2 kami...kami ke...
PLAZA LOW YAT
apa kami carik kat sini yer...dah la weekend..org ramainyerrrrrr
ala... kami carik router jer.. buat wireless kat rumah kan lagik senang.. pakai saja pakej streamyx yang ada sekarang RM44 per month untuk 60 hour..tak habis pun pakai...hehehehe..
yang berbaju putih itu abah dan kepala kecil kat depan abah tu...anak bertuah...dok servey router..macam terer... (dgn harapan ibu belikan dia gameboy...oh no!!!!)
SEKIAN LAPORAN DARI SAYA...
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

4 comments:

ZanariahMdzain said...

weip, ada w/sale apa2 (baby) x dalam masa terdekat ni b4 bln 8?aku ni jenis mls bejalan2, kalo 1 tempat ada jual semua jenis barang senangla sket...

ZanariahMdzain said...

cek balik kg weekend ni..next2 week lagi x dak ka???

ZanariahMdzain said...

anak aku blom tahap delete fonbuk lagi tapi suka delete gambar,video & suka miskol org & mms suka2 ati dia, alih2 berduyun2 sms masuk tanya pehal :)
ni no.aku : 012 384 8070
hud : 012 639 7456

intan said...

Lebih bermakna hidup berfamili nih bila dh kawin tambah2 bila dh ada anak2, terasa matangnya pemikiran kita nih dan lebih menghargai ibu bapa, anyway aku suka aktiviti korang anak beranak. Best kalau kat Msia ble kuar shopping satu ari singgah mkn kat mna2, kat sni mkn luar la masalah utama xsemestinya tempat kt nk berjalan tu ada kedai mkn halal, malasnya nk bwk bekal,huhuu..

Related Posts with Thumbnails