Tuesday, January 31, 2012

CNY@ Malam2 kat Cherating... TERENGGANU

Bila masa pulak cherating dah jadik terengganu ni?
cherating tu kan dah sempadan terengganu dan pahang..
disebabkan tak tahu kemana malam tu so sesaja la jalan2..tiba2 terus ternampak ni
rupanya cherating ni dah dekat dengan chukai, kemaman. waaaa pertama kali jejak kaki keterengganu ..sob3. terus kepala berlegar nak makan apa kat tererngganu..hahaha
 cadang mula2 nak carik aziz satar..yang glamer diperkatakan kat tenet tu tapi tak jumpa. ya la dah malam carik2 tempat yang kita tak biasa pulak.. tapi tak mengapa. banyak kedai seafood sepanjang perjalanan dari cherating ke chukai. pilih saja. akhirnya kami memilih gerai dekat medan selera yang kelihatan RAMAI ORANG. oo rupanya2 ada nasik campur malam2 macam ni.. intresting!!

en suami cuba ni.. roti kukus+ kaya...rupa tak menarik tapi rasa..superrr sedap!!
lembut sangat. tak puas makan!!
 saya pulak cuba order keropok goreng..jeng3..yang datang keropok lekor versi ganu sudah mari.. 1st time cuba..sedappppp terasa ikangnya.:)
 2 beradik sangat suka makan ulam. tak tertahan lagik bila tengok ada budu dan jugak cencalok.. budunya pon agak lain sikit. kaler putih kelabu..bukan merah macam yang saya selalu makan..sedapppp
 menu kami malam itu + sup sayur dan daging masak kicap.kari ikan tu pon sedappp..lemak sungguh.
 budak2 ni kalau ada angah dorang..ibu dah boleh lepas tangan..:)
 dah habis makan, kami pon balik ke hotel. sepanjang perjalanan jugak boleh nampak gerai2 jual keropok lekor ni. kami pun singgah salah satu darinya. dekat dengan pintu gerbang

 tak banyak pon yang dibeli. risau nak beli keropok lekor banyak. takut tak tahan lama. yang best boleh tengok orang buat keropok lekor.. 1st time tengok..pehh jakun kamu acik cikin!!
pssstttt..keropok lekor kat sini sedap tauuu..my jiran pon puji.

 balik hotel dan titunnnnn

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

4 comments:

ZanariahMdzain said...

hui..seronok g bercuti...aku pon suka pantai timur,tapi setakat cherating/kemaman boleh la..kalo sampai k.terengganu, x sanggup nak nek keta...rugi x rasa satar kat aziz satar..kedai dia kat area pantai maknek, area pusat latihan INTAN wilayah timur (INTIM)..rasa sekali, masuk mimpi woo..hehehe..

Syikin said...

huyyooo siap masuk mimpiiiiiiiiii kompem sedap la ni. hg selalu p cherating sure dah terer. aku 1st time ni menggagauuuu lagik.. ada rezeki bleh p lg. hg selalu lepak hotel mana kalau kat cherating?

Wahyu said...

Kin, rasanya kedai aziz satar tu tak buka belah mlm kot. Kalau tak pernah sampai mmg payah nak cari sbb lokasi bukan tepi main road pun.

Syikin said...

ayu- ya ka? fuhh nasib baik aku tak beriya mencarik malam tu..:)

Related Posts with Thumbnails