Thursday, April 8, 2010

'Big Field' - Cerita balik kg cuti sekolah lepas part 2

Cerita dah agak basi.. tapi i still want to write here..............:P

hari kedua di kampung 15.3.2010 aku dah bagi idea BAAAIKKK punya..edisi menghabiskan duit..kih3..kemana? tajuk kat atas pon korang dah tau kan..big field!! ada tau ka kat mana? even Bukit kayu hitam just 5 minutes from my hubby place.. tapi we all lebih teruja nk p yang jauh sket...biasa la... kalau x..x jadik pelancong la kan..kui3...

actually big field ni pon dekat gak.. dalam 30 minute ja...melalui h'way FREE tu...sat saja...lalu ladang tebu yang terbentang luas...memukau siapa saja yang memandang...dan sudah pastilah....cuaca adalah...PANAS... hu huhu h... jom layan pic kami ahli rombongan ke sana..hehehehe...bawak FIL, MIL, my anak buah dan mak cik cayang..

dimulai dengan mereka2 yang x cited...

kalau melalui hway dari changlun melalui Chuping...sudah pasti jumpa papan tanda ni...tercatat
anda berapa di chuping perlis, kawasan ladang tebu terbesar dimalaysia dengan keluasan 8062 hektar (besarrr ooooo...saujana mata memandang..)
lagik satu side...
anda berada di chuping perlis, kawasan terpanas dimalaysia suhu tertinggi pernah direkodkan adalah 40.1 C pada 9 April 1998.. (panas ooooooooooooo)
jom layan imported product.... hahaha thailand mariiiiiiiiiiiii murah3....
silau mata mak cik ni ha...huhuhu
timah my anak buah yg sudi jaga hakim yang x tau dok diam:P..
dia la manusia terawal dapat habuan...huhuhu

banyaknyerrrrr... peminat ikea sure tak layan nyerrrr kan..:P tapi mak cik layan jerrrr...janji worth for my money.... apa ada pada jenama....kan kan kan.. quality come 1st..:P ada la yg makcik tangkap kat sini satu..muahahah dah selamat pon pakai..

nak tau apa?

periuk bertelinga 6 beradik itew...cost me only RM65..cap BOYA..muahahaha suka3..tebal uuuuu dah selamat pon kurasmi masak sup gearbox...wink3

tengah call my mum tanya kalau2 ada yang dia nak pesan...:P

jamu mata lagik... dan lagik..dan lagikk...

ini pon berkenan gak ke mak cik cikin? hayya!!
rm18 each... tapi kubodek dapat la rm23 for 2..mean satu rm11.50..ngeh3...
yang gantung2 tu 3 RM10..
kedai adalah banyak..ala2 nilai 3...
kain baju naik pening tengok..last2 beli sorang 1 jerk...itu pon yang mulah3 maaaa...

perjalanan diteruskan...masuk bazar plak...
sini agak mahal sket compare yang kedai kat bawah....
so jamu mata jerk la..

mak cik ckin kepenatan... jom layan 'barang kemas lak'
nampak x arissa tgk survey market..sambil tangan menggapai brg2 kemas n mulut say ...nak... sambil sengih2..ish3..perempuan...perempuan.....
akhirnya ibu yang baik hati ni belikan dia gelang tangan la...wah...
mahal uuuuuuuuuuuu RM7 jerk..kah3...
yang ini kalau kamu ilangkan pon ibu tak ralat wahai anak...hehehehe
maka bermula la sesi cewi tak hengat mak cik arissa...hehehe(org kedah ja tau apa itu cewi.....anda tahu? sila buat rujukan hoccay!!)

bila penat berjalan..maka perot pon berbunyi...jom makan..rasa resepi siam...sedap..tom yam powerrrrrrr...som tam... sup berkangkung...:)
budak hakim yg asyik bergonggong..rimas3 with my MIL & FIL

arissa with tok cik cayang


panas2..pekena ni...adalah...syiokkkkkk


all of us kecuali en rizal

gambar makanan? tak de..adalah lapar tahap G.... G for gaban yerrrr
sebelum balik sempat lagik mereka2 ni membeli pokok2 orkid yang cantik2 itew... time dorang kat sini aku telah melarikah diri...
beli periuk dan jugak comforter set..
cotton uuuu...sejukkkk cost me RM 30++ jerk..suka3...

after that..setelah memenuhkan bonet... kami pon balik......
dan.....
selang 4 hari kemudian...sekali lagik kami ke padang besar..my FIL beriya ajak g lagik sekali...(sebab nk tukar jubah yang dibeli plus dia sudah berkenan dgn frame mungerrr yang aku beli.....hehehe)
kali kedua p..bawak rombongan lain plak... may kakak2 ipar joint.... tapi sekeping gambar pon tak ambik...hayya..lupa plak..
tapi......
kali ni acik ckin ni try order laksa...ingatkan laksa macam biasa tu lakan...
sekali datang............laksa kecil..yang besar sket jerk dari bihun + kuah cam masak lemak ..selemak..lemaknya...
yang lagik pelik diberi ulam ulaman yang x dipotong....kacang botol, pucuk tak kenal, pucuk gajus, taugeh...so terpaksa la jadik kambing..huahuahuahuahua
tapi siyessss cannot makan banyak2 la.... tak berapa ngam ngan tekak...:p
itulah rupanya....laksa ku itew
aku makan laksa dgn taugeh dan kacang botol/kelisa jer..ulam2 lain.. tak reti lorrr mau makan dgn laksa ni..


nota : balik kg nanti boleh lagik layan big field ni...huahuahuahua..insyaallah....
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

6 comments:

zarin said...

pun if balik kg slalu lajak ke rantau panjang or pengkalan kubor..eh eh mak i pun suka periuk telinga tu

azimah-Butik Nur Kasih said...

waaaaa best ni!! dulu penah pi sekali time ke umah mak lang di perlis. ladang tebu ni semua dah lalu. rasa mcm nak pi lg bila baca entry cikin ni hahahaha

Syikin said...

zarin- hhehehe..tu la dah alang2 balik kg kan..soping2 la sket..hehehe

Syikin said...

gmah- ha..destinasi harus tuju kalau ke kedah/ perlis..tambah gmah nak masuk umah baru kan...syokkk ooo murah banyak dari KL..huhuhu

Azmiezas said...

ooo..pi padang besaq ya..

bestnya..blouse dia cantik2 kan?..

rambang mata..

Syikin said...

kak azmiezas- yap blaus cantik2, murah2..mmg rambang mata... hehehehe..tapi ckin beli 2 lai ja...:)

Related Posts with Thumbnails