Wednesday, October 14, 2009

yang ditunggu dah tiba!!!

Since last week dah bayar so today dapat la aku akan Cloth Diapers (CD) yang ku kira cun itu..
suka sangat dengan kaler pink itu...
kearah mencapai wawasan aku ...mengesavekan budget
tak payah aku buat amal jariah lagik kat tesco
untuk beli pampers banyak2 lagik kan..
hopefully berbaloi
actually dah 2 bulan try CD ni tapi sebelum ni jenama
lebih murah..now serendah RM28 satu... time aku beli dulu ada yang RM41 tau..
pejam mata jerk la.. for long time it's worth it.
jenama lunatots ni agak mahal..pada aku la..
aku beli ni valcro (jenis zipzap) RM51..
kalau beli 5 dapat la RM47 each.
nanti aku update dier nyer performance cam na..
brand coolababy sometime bocor jugak..
ala..sama la jugak macam pampers kan..
so balik nanti kena la prewash 3 kali sebelum bagi pakai pada arissa..
stok setakat ini: 6 CD with 10 insert

Hakim dah free drypers now. cuma pakai malam saja.. Target December totally free drypers..sungguh lambat kan? anak org lain 2 tahun dah free drypers..huhuhu..aku yg bersalah...
kalau korang nak tau detail..klik dekat perkataan coolababy dan lunatots di atas..aku dah siap2 link kan web yang aku maksudkan..:)
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

6 comments:

eynda said...

Hannah masih berdiapers lagi huhu....bila la nak start...

Mimie Fazira said...

sikin ... hang order kat mana cd ni, melyssa memang guna cd coolababy dr new born ....aku skang dok ada 10 cd 20 insert. alhamdulillah memang save. baru2 ni aku order lg 4 ...nak cukupkan stok seminggu ... hehehe

Syikin said...

eynda.. hakim start ajar dia umur 2thn setengah tapi on of.. bila cukup 3 tahun try tak pakai siang kat rumah dulu..kadang2 terrrrkucir jugak.. now alhamdulillah kat umah bby sitter pun dah x pakai.. eynda..cuba la..hannah dah nak 3 thn kan..heheh

mimi.. klik kat perkataan coolababy tu.. kat situ boleh dapat RM28.. bocor tak kau pakai brand ni? aku nk try lunatots pulak.. dari segi material memang lunatots lebih tebal dan kemas.

Mimie Fazira said...

murah la RM28. Aku beli kalau tak silap dulu RM36 2 insert sekali.Ranap jugakla duit si abah. sebab aku beli banyak sekaligus. mula2 tu bocor, lepas tu aku adjust betul2, pakai kemas2, okla. aku selalu gak dengar lunatots ni, tak silap aku ada butik die kat shah alam. inform aku kalau hang rasa lunatots lg ok. boleh borong lg.

Syikin said...

mimi..tak pe ranap sekali..tapi worth it..kita beli pampers bulan2 kalau kira2 balik..banyak orr darab 2 tahun mau riban tu..huhuhu..nasib baik baca forum n blog2 berkaitan..macam2 boleh belajar kan..:)

anese said...

pn syikin sila check hang punya email..ada jemputan yerr!!

Related Posts with Thumbnails