Wednesday, August 18, 2010

menu kami semalam

isnin lepas lagik bercadang nak buat nasik ayam resepi campak2 ni
tapi aku flat giler.. terus balik kerja p klinik..ternyata aku demam rupanya..
mata dah macam biji saga..selsema+ batuk semua datang serentak...
so niat terpaksa dipostpone even macam tak rela ja aku makan lauk pauk PARAM...
so semalam aku MC..petang aku gagah diri jugak buat nasik ayam ni..lagipon barang2 smua dah ada dalam peti ais...


dulu2..aku suka post kat FP juadah2 sepanjang ramdhan...kat sini..tapi sekarang tak mampu dah..huhuhu... apapun aku tetap pilih memasak time berbuka :) lebih puas hati..menu simple pun tak menyakitkan hati.. dah tu masak banyak2 utk sahur sekali..jimat tenaga..hehehe

anda bagaimana?
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

8 comments:

Mimie Fazira said...

rajinnya ckin masak ...
aku hari2 param ...
huhuhu ...
harus contohi ko nih ...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bagusnya..demam2 pon masak
if sy..takdela..mmg pemalas la sy ni kan..ahahaha

azimah-Butik Nur Kasih said...

nasi ayam ya, akhirnya akupun berjaya dah masak nasi ayam untuk berbuka puasa. senang rupanya buat nasi ayam :)

Syikin said...

mimie- harus3..cara ikat kasih sayang namanya ni..suami suka puji tu tambah bersemangat.. bukan apa..selalu frust beli lauk kat PARAM.. x sedap n cepat basi..dah la diorang masak awal kan..entah2 dari pagi... aku beli kuih2 ja...
lagipon aku masak simple2 ja versi campak2.. si hakim cakap..suka la makan ibu masak..hahahha...edisi bodek!

Syikin said...

rose- saya mmg suka masak..tapi yang simple2 ja la..sesuai tekak kampong saya ni..:P

Syikin said...

gmah- kan aku dah cakap..senang jerk buat nasik ayam.. x payah pikir nk masak lauk2 lain..lain kali leh buat lagi kan..hehehhee

eynda said...

Plan nak masak nasi ayam tak menjadi lagi...nampak sedap :-)

Syikin said...

kak eynda... juadah kak eynda lagik mabeles..berbanding nasik ayam saya ni..heheh

Related Posts with Thumbnails