Friday, September 4, 2009

Hakim turn 3

alhamdulillah... hari ni genaplah umur anak kesayangan aku Muhammad Luqman Hakim 3 tahun. Aku masih belum ada apa2 preparation untuk b'day party atau pun goodies bag untuk kawan2 hakim. asyik pikir n terlupa saja..kesian anak teruna. Today pun busy dengan 'buah tangan' company sempena sambutan aidilfitri.. tapi jangan bimbang sayang... ibu akan sambut jugak b'day hakim walaupun cuma kita berempat yang meraikan... hajat dihati nak menaip panjang2 tapi masa tak mengizinkan.. tengok saja blog aku ni..dah lama tak berupdate... lain kali ada masa kita coret manyak2 ya..
tata titi tutu

sambung......
malam tadi lepas buka puasa sempat jugak la bagi bday kek buat hakim...achu datang celebrate..so kami berlima ja la yang raikan..kalau ibu n abah rajin lepas raya nanti kita potong kek lagik ya hakim... tapi untuk hari ni................
taraaaaaaaaaaaaaaaaa


hakim senyum sampai telinga bila tengok kek ni... cepat2 suruh abah dia sembahyang magrib dan turun bawah...sebab dia nk potong kek...sebab...ibu dia cakap...kita tunggu abah yer...
kata hakim: yeyeyeye ibu..kek bobop pepen (sampai skang tak jugak pandai2 nk sebut...)
eksen ja ni... walhal dia suh abah dia yang tiup.. takut dengan api...coz ibu selalu jerit2 bila dia mendekati api kat dapor...(berdosakah aku? ngeh3)
dulu2 hakim ni suka tiup api dapur, time aku tengah masak..sedar2 api dapur dah padam... patut la x masak2 masakan aku.... huhuhu belum sempat hakim rasmi si adik yang sememangnya tangkas, cekap dan amanah ini telah mencengkam erat kek bobop pepen hakim...sib baik tak tunggang terbalik kek tu...hakim siap merungut lagik................"adik ni...."...itu je la yang dia mampu marah adik dia pun..heheheh


muka puas hati si adik icha


adik isha dah kurus..huhuhu sedey...
sebulan dua ni asyik tak sihat ja..selang seminggu dua..demam lagik...dan lagik...bila demam selera makan pun menurun dengan drastik...

hadiah? tak de.. ibu ngan abah tengah kering...bleh gitu? hari2 hakim dapat hadiah kan...tiap2 bulan hakim dapat baju baru kan...kadang2 tu sampai x sempat nk pakai kan....bleh pakai x alasan aku ni? hehehehe

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

1 comments:

azimah arshad said...

happy belated besday hakim!! be a good boy ok. n kena jadi abg yg baik ya.

Related Posts with Thumbnails