Thursday, September 10, 2009

Akhirnya.....

akhirnya... aku p jugak pasar ramadhan...ui pecah rekod tu... dah 18 ramadhan baru aku menjejakkan kaki ke PARAM ni... masa balik kg hari tu ada jugak aku ke PARAM.. tapi dah tutup so x dikira pegi la kan.. dan singgah x sampai 5 minit...itupun sebab p kat abang ipar aku meniaga..tak membeli pun...frust!!!!(walhal makanan dah banyak gila dah kat rumah)
emm aku ke PARAM sri muda.. masih lagik ada kuih 3 RM1 disini.. tak banyak pun membeli..sikit2 ja... macam tak de nafsu sgt aku ngan makanan2 tu smua... sebab dalam kepala otak aku dah tercatat "ntah2 yang smalam punya" ekekeke..ye lah logiknya pun kan..selambak atas meja...kalau tak habis hari ni..mesti ada yang jual esoknya pulakkan...

dan hasilnya aku dah terbeli 3 bijik karipap yang intinya masam.............uhhhh menyampahhh arrrr...pastu laksa yang kuahnya maaaaaaaaaaaaaaaaasin gilas... ni sure kes panaskan jerk berhari2 sure la masin kan...

emm dan yang lebih best.....(best ker)..my hubby sakit perut 3 hari berturut2.. aku tak tau la apa yang dimakannya...almaklum perut sensitip... so lain kali tak payah la gatai2 nak p beli kat PARAM tu lagik... makan kat rumah sudah..dah terjamin kebersihannya... kita sendiri masak, kita sendiri makan.. tak pe la..aku rela even penat ...huhuhuhu.... aku masuk dapur pukul 5.30..kadang2 pukul 6... jangan tak tau..itu pun kadang2 sempat lagik aku mengoreng cucur udang bagai tau..

dan rekod jugak bagi aku sebab tahun ni baru sekali kami sekeluarga berbuka kat luar... satu peningkatan..kalau tak..tangan aku ni gatai2 ja call mengoder makanan kat kedai makan tu... sampai kedai...ngap jerk...ekekekekeke...

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

1 comments:

azimah arshad said...

sama arr syikin thn ni pun baru sekali ktorang berbuka kat luar, tu pun on the way back dr check up kat shah alam haritu. tp pi PARAM adalah wajib huhu...

Related Posts with Thumbnails