Tuesday, March 6, 2012

Day 3 Java Trip- saat2 terakhir di jakarta

hari ketiga bersamaan 5 February 2011
lemaunya alahai nak buat entry...
jom rajinkan diri buat aktiviti sambil2 buat kerja. tengah sengsara ngadap web gomen yang lemau. klik sepoloh kali x gerak2..adoyaiii terus jadik malas!
sila imagine saya tengah buat entry sambil dengar lagu yuna terukir dibintang... wah best3.. sehari berkali2 dengar dan dengar..ulang dan ulang..sewel!!

ok jom layan entry panjang yang tak tau bila mau habis..dah genap sebulan kami warga APSB ke indonesia.. tengok..betapa cepatnya masa berjalan. :P

ok.. aktiviti kami dihari ketiga. kami semua sudah ready untuk perjalanan yang agak jauh dari jakarta. siap berkemas dah memulakan aktiviti nomad berpindah randah.

hati acik cikin sedikit gusar. sebab apa? sebab beg acik cikin dah tercabut roda setibanya diairport. almaklum beg yang begitu murah beli 3 tahun lepas kat langkawi la katakan..kui3
niat dihati nak beli kat mangga 2 siyes beg teramat lawa kuasa 3. tapi kena pandai tawar la kat sini.tapi tak sempat jugak nak beli beg tersebut sob sob dan sob. nasib baik tak beli.
beg biasa2 pon dia letak 700K rupee.. mahal lorr..
acik cikin budget untuk benda lain lagik bagus..sob3

memulakan perjalanan dengan sebiji beg chomel ni. dalam beg ni ada beg pack. awat la x terpikir nak campak saja beg merah ni kat jakarta..alahai..kalau tak, tak de la acik cikin menyusahkan jejaka2 APSB yang sememangnya ringan tulang itew..ampon!!

beli majalah konon2 nak isi masa lapang semasa percutian..hahah lupakanlah saja. aktiviti teramat penuh + malas mau baca akhirnya org lain yang baca.:)

itu dia GADIS SEMASA sudah bersiap sedia. beliau adalah roommate saya selama 9 hari.. ngeh3.
tu dia acik cikin yang dah mula debab!..jugak telah sedia meninggalkan morrissay hotel.. huyeeee hati gumbira sudah mau ke destinasi sopingggggg2.
cop! acik cikin n roommate pakai baju baru ye uols yang dibeli dengan harga 70,000K bersamaan RM24 sahaja.smileeee.. sama pesen cuma lain kaler..kah3.
.belasah! x ramai yang perasan pown

ok hari yang indah dimulai dengan menu bfast yang sedap
itu pinggan acik cikin bersama2 tangan2 geng huha
sate yang kelihatan menarik berbatangkan serai hanya menarik dilihat, dirasa tidak ditekak saya. saya cuit sikit saja. isi satenya adalah isi ayam cincang ye uols.
saya sukaaaa sangat dengan fresh orange..love2..love la sangat.. ko rasa akibatnya nanti acik cikin!!
ohhh tidak cukup dengan itu. team huha memang suka makan banyak2..ops silap. AMBIK banyak2. makannya ala2 sahaja..kongsi2 mengerat kasih sayang la katakan:P air kalau sorang tak 2 ,3 jenis air bukan geng huha la tu..
lepas dah puas mengadap bfast..kami pon berlegar2 la kat lobby sementara nak menunggu bas pukul 8.30 am. so apa lagik... sessi bergambar pecah DSLR bermula.
huyeee hasrat nak bersanding dah tercapai!! gedik tak gedik kamu acik cikin!!.. begitu cantik kerusi merah tu kan... jatoh chenta!!
 tunggu lagik ye.. terbalik. girl geng huha selalu siap lebih awal dari boy team..:)
sms2 ngan en suami merepotkan aktiviti hari tersebut.jauh dimata tapi makin dekat dihati.huhu
 bye2 morrissey.. meh cepat puan rozana naik bas big bird!
 morrisey in other way
 suasana didalam bas. masing2 dah bermata lalat..hehehe geng huha masih santai
acik cikin nampak kepala ja..sedang menikmati pemandangan kota jakarta
oo itu tempat faveret 2 ibu mengandung..:) bertudung pink n itam
dekat dengan tangga..senang mau terjun!
 menjamu mata dengan suasana hari minggu di jakarta, tidak la macet sangat.
kata pak isa gov dorang dah tetapkan ada sesetengah jalan yang ditutup untuk kereta. jalan tersebut untuk yang naik basikal atau motor je.. kalau tak silap dengar la...:)

kembar tapi tak serupa.. boria
citarasa mungkin sama..:P
en ari dan en joe formal bebenor berencik2 bagai..

ini tugu tani..apa yang spesialnya pondok menunggu bas ni?
seminggu sebelum kami ke jakarta berlaku satu eksiden yang meragut 9 nyawa disini disebabkan seorang wanita yang memandu dalam keadaan kurang waras akibat narkoba. apa itu narkoba? uols gugle ya. so mereka pon naik la banner bagi mengingatkan org sekeliling akan insiden tersebut. ayat bm habis

perancangan pada mulanya, kami akan dibawa ke MONAS untuk tangkap gambar sekeping dua..
jeng3.. itu dia MONAS
mercu tanda kemewahan jakarta
ade ketul emas berat berkg2 diatas puncaknya


tapi kita hanya merancang, tuhan jua penentu segala..chewah ayat ...
setibanya berhampiran MONAS, kelihatan begitu banyak motor. sangat-sangat banyak.
mulanya pak isa cakap mungkin ada demonstrasi...hah!!!
ooo rupa-rupanya berhimpunan sempena maulidul rasul..pehhh sungguh mendapat sambutan. syukur alhamdulillah.
atas sebab keselamatan kami membatalkan niat ke MONAS. kalau dah motor sebegitu banyak. bayangkan orang yang mengikuti majlis tersebut... dah tentu2 la ramai. kalau dah ramai..dah tentu2 la sesak.
nasib baik tak turun.. sedang kami lalu dekat situ, majlis pon selesai..huhuhu saksikan berpusu2 orang keluar dari MONAS



chomel!!

jadik kemana tujuan kami??
itu dia, STESEN KERETA API GAMBIR..

next entry- perjalanan dari jakarta ke bandung sungguh mengasyikkan!
begini la rupa parasnya!
gambar dari gugel
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

1 comments:

eB ezrin said...

musti best eh gi tmpt org? :)

Related Posts with Thumbnails