Monday, March 26, 2012

Hidup bersubsidi

pehh tajuk tak bleh blah..umpama parti politik gayanya bercakap..
no no no
saja melepas gian menulis di blog yang usang..mencurik sedikit masa dikala kerja menimbun2
menimbun sampai tak terasa masa berlalu...ohhh sungguh.. banyak betul list yang perlu segera siap.
dah..sudah..sudah.. saya ni gila menaip..kalau dah mula meniap dalam blog sukar nak berenti hatta cuma pada mulanya berniat nak buat entry sesimple mungkin..bleh blah acik ckin!!

ok cerita yang berkaitan tajuk apakah??? ayat pon dah lintang pukang..gasak!!

ok.. tune kembali normal..
cam gini.. saje nk buat review...
ini hp saya kira2 3 tahun dulu..dengan entry ini..pasal hp nokia

saya beli dengan harga RM1200
gila rasa mahal la.. time tu kan tak penah2 dapat hp ribu2..
itulah hp pertama saya beli dengan subsidi RM750.
so top up selebihnya saja dengan skim utang tanpa interest..wah sonok!
dah selamat menjadik ahli kubur pon januari 2011 sebab masuk lubang toilet kat RNR seremban. sadissssss

maka.. dengan tak berapa nk betul terus sambar iphone 3GS.. pakai RM sendiri.
rasa macam hilang akal pon ada sebab tak semena2 p beli hp mahal pada saya la kan
RM 1500 cash
tanpa ditemani sape2..sorang2 menonong g beli iphone.
gara2 aper? dapat SUBSIDI UNLIMITED DATA PLAN.
so haruslah hp leh maximum mentenet kan..huhu



dan setelah setahun saya memiliki iphone3gs yang saya sangat sayang ni even tak reti pakai sangat selain dload game, mentenet n tgk utube ..hahah sila gelak sama mak cik cikin.

jeng jeng jeng..
setelah 3 tahun berlalu maka awal bln hr tu menerima khabar gembira..
subsidi hp kedua sudah keluar..
kali ni dapat lebih sikit dari yang dulu dan dengan tenang hati WAJIB pakai
blekberi. huhuhuhu
RM dah dapat tapi masih belum tergerak dihati nak pegi beli..
mereka2 ramai yang pilih yang ini
senang nak type dan cepat walau dikala sedang drive..erkkk

Bold 9790

tapi hati saya tetap suka skrin besar2 touch skrin ala2 iphone
puas nak meng utube


torch 9860

so lepas ni.. jom berbbm la ya:P ayat jakun org baru nak dapat bb

ohh baru terperasan saya selalu membuat pilihan hp lain dari yang lain..hahaha

sekian dulu entry PENDEK saya buat kali ni.

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

4 comments:

TeacherAzimah said...

Haaaaa kan dah kata untung keje swasta ni hphone pun ada subsidi huhuhu jeles! Xperia x10 aku dah slmt musnah di hempas ke lantai x blh dibaiki lg.. Silalar tanya knp aku hempas?? Hahaha.. U know d answer takyah tanya aku lar.. Now guna samsung galaxy W ajer... Hanya itu yg mampu huhuhu rasa nak menangis.

Syikin said...

Dahsyattt ko hempas atas lantai?? Lain kali hempas atas tilam. Br slamat..
X per ko bleh mintak subsidi kt en hubby. Klau aku setakat mintk ja la.. Dptnya tidak.. Huhu

ZanariahMdzain said...

bak mai ipong hg kt aku..;)

Syikin said...

zana..mau? tapi kena tukaq ngan ipad mu..muahahahaha..

Related Posts with Thumbnails