Thursday, February 3, 2011

alahai la anak

Disaat ini saya masih di hospital... alahai la anak.. bila kamu sakit ibu berkali2 sakit tau...
sejak minggu lepas kesihatan saya, hakim dan arissa tak menentu... saya demam gara2 cucur badak..uhh sungguh sadis... tapi saya bukan nak cerita kesakitan saya... saya nk cerita kesakitan siteruna saya...

masuk hari ni sudah masuk hari ke 4 kami menjadi penghuni hospital... esok hari ke-5.. setiap hari berdoa moga dibenarkan pulang..tapi apakan daya....

apa kes hakim admitted? keracunan makanan agaknya... ahad malam tiba2 dia muntah berkali-kali...sedang tidur nyenyak tiba-tiba dia bangun muntah..penuh satu bantal..bukan sekali tapi 2 kali....:( pagi isnin nampak macam dia dah ok...dia mintak nak bfast roti canai...nampak macam dah sihat.... saya mengambil keputusan untuk keopis... tidak bermakna saya mengabaikan dia..saya percaya abah dia boleh bawak dia ke klinik yang hanya beberapa tapak dari rumah... lagipun sudah 2 hari saya mc dan EL...:(

 jangkaan meleset nampaknya.... apa yang masuk ke mulut hakim pasti keluar semula.. Dr kat klinik mintak si abah bawak hakim ke hospital.. budak kecik yang sememangnya kecik ni sudah lembik rupanya.... muntah air saja... apa saja yang masuk pasti muntah...minum air kosong tak sempat sampai keperut..pasti keluar balik...alahai la anak seksanya tengok kamu muntah..

masuk hari kedua di hospital...muntah sudah kurang... 2 hari ....apapun hakim tak jamah.... cuma berbekalkan air yang di drip.... 4 botol sahaja....masuk hari ke 3 dah tak muntah tapi cirit dan demam la pulak... demam yang mendadak mencecah 39.8 C.... bila masuk ubat bontot pertama turun ke 38.5 C.. 2 jam kemudian masuk lagik ubat bontot ke 2..baru ok sket....malam tadik dia demam lagik... lagik sekali supp diberi...

pagi ni nampak ceria sikit sebab saya bagitau dia kita dah nak balik...tapi meleset nampaknya... Dr terpaksa tengok perkembangan dia lagi sehari.... tukar lagi antibiotik..kali ni nak inject pulak...sebelum ni antibiotik bagi melalui drip dan makan.... sekali lagik Dr. nak buat blood test dan stool test.... alahai la anak....

setiap hari ni la ubat yang terpaksa hakim telan setiap 4-6 jam sekali...alhamdulillah dia bukan jenis yang susah makan ubat... tapi dek kerana kerap sangat dia pun naik fobia makan ubat....alahai la anak...kesiannya...huhuhu
 kawan2..doakan hakim cepat sembuh ya...:)

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

6 comments:

TeacherAzimah said...

cikin be strong ok! sian sgt kat hakim...aku paham apa ko rasa huhu... kat demc ke? kakak aku ada kat sana skang, baby dia warded sbb jangkitan bakteria pada muka.

Syikin said...

thanks gmah- aku strong..insyaallah..rasa nak absorb ja semua kesakitan dia..huhuhu
ya dekat DEMC...anak kakak ko kat sini jugak? kalau wad kanak2 sekali la tu...

Ana Suzana said...

Ya Allah.. siannya.. macam ain 2 mggu sudah.. muntah2 dan cirit birit.. tp mujur tak teruk sgt.. moga cpt sembuh semuanya..

Zana said...

dah try baca yassin? kena yakin niat sggh2, aku period la plak dr mggu lps lg, insyaallah nothing serius n moga hakim kuat,cepat sembuh..

armouris said...

info tentang keracunan makanan di SIHAT SELALU - Keracunan Makanan

Syikin said...

kawan2 thanks atas keperihatinan kalianss

alhamdulillah setelah 5 hari kat DEMC akhirnya hakim dah makin sihat..dah boleh keluar wad..syukur..

Related Posts with Thumbnails