Wednesday, January 5, 2011

Hakim dan TADIKA

ALHAMDULILLAH.... selesai sudah hari2 orentasi untuk Hakim kat
Tadika An-naim...
hari-hari sibuk bertanya bila boleh ke school baru
pening ibu pikir nak cari tadika terbaik untuk hakim
mudah untuk hakim berulang alik dari tadika ke taska
mudah juga bagi abah menghantar dan mengambil

sehari sebelum sessi persekolahan bermula ibu bawak hakim mendaftar kat tadika seperti dibawah (see..ai memang last minute punya orang kan...ahahaha)... tak jauh sangat..tak sampai 5 minit perjalanan dari rumah .. ada beberapa lagik tadika lain tapi kurang menarik minat ibu macam la ibunya yang nak belajar kat tadika... tadika KEMAS juga ada tapi sudah penuh..huhuhu


hari pertama dan kedua hakim kat TADIKA ni ibu tak berpeluang keluarkan kamera... mencuri sedikit waktu dipagi hari sebelum ke opis..huhuhu (sapa suruh tak apply cuti...hohoho) tapi pagi tadik..ibu snap la sekeping dua gambar hakim buat kenang-kenangan kita..:)

sessi hari ni bermula 8.30 pagi..beratur ya murid-murid.. ikut ustaz baca doa, tazkirah dan mengucap...  ustaz tanya...apa agamamu...murid2 jawab....ISLAM.... :)

mulai esok sessi persekolahan seawal 7.30 pagi hingga 11.30 pagi... awalnya..huhuhuhu

see Hakim lain dari yang lain atas kelembapan ibunya mendaftar..minggu depan baru dapat uniform..:).. erti kata lain glamer seminggu..senang cikgu nak kenal....pandai tak ibu hakim:P
  jeng-jeng-jeng.. ini kelas Hakim...Kelas Saidina Ali atau pintu hijau.. ada 4 pintu semuanya...6 orang cikgu...:)
Moga hakim rajin belajar dan cemerlang di dunia dan akhirat..(harapan semua ibu bapak memang begitu kan...)


Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

4 comments:

ZanariahMdzain said...

wah..hakim dah g skul..semua tuan tanah blog/fb yg ada anak2 msk playskul/formal skul updated sal anak2 msk skul, temasuklah aku..kekekeke..imran still kat skolah lama, biarla dulu kat situ..taon depan baru nak tarik kuar..anyway, enjoy urself, hakim..

azimah-Butik Nur Kasih said...

wahhh hakim dah pi school! lepas ni cikin mesti sonok dgr cerita hakim bila dia balik dr school. ibu td kan hakim....bla..bla...bla...

Syikin said...

zana- umuq tagha2 kita ni mmg anak baru nak start sekolah..so meriah la kan..heheheimran baru 4 tahun..rileks dulu main sepuas hati..:)

gmah- hakim ni style abah dia.. tak banyak bercerita..melainkan ibu dia provok gila2..aduhai..penat.. seminggu p sekolah... songkok dah ilang, pemadam, sharpener..smua ilang..uwaaa

riezaal said...

xpa.. pasni beli banyak2.. klu x sempat ambik je kat kedai.. hehe..

Related Posts with Thumbnails