Tuesday, December 21, 2010

Kerna terpaksa....

sebelum meneruskan pembacaan sila refer entry ini
Susah betul kalau tak ada hp ni kan… sudah la tak ada backup hp. Sesiapa yang dial no aku akan terus divert ke hp cikgu rizal…mana la tahu kot-kot ada yang urgent… bab urusan kerja terpaksa la guna alternative lain.
Semalam lepas pulang kerja aku bergegas ke ‘hospital hp’. kalau nak baiki hp lama dalam RM170 tapi tidak digalakkan ..katanya ic board rosak..(main board..bla2…bukannya aku paham sangat pon) lagi pulak warranty cuma seminggu….konpius jugak makcik nak buat keputusan…akhirnya lepas telek-telek hp yang paling murah didunia…dapatlah hp cap ayam ini…korang jangan la gelak..sadiss ni… mendowngradekan hp…huahuahua.. terus terang aku belum ada budget untuk hp canggih manggih ni… atau hp yang memuaskan napsu dihati.. dan jugak belum servey… tambah datang pulak sorang2..keperluan tetap keperluan…sejak bila la plak hp jadik keperluan nih? Hahahahaha…

Sila percaya..ini pertama kali aku dengar dan tengok hp cap BM.. apa itu BM? Ni soalan my hubby…bahasa Malaysia kah? Oh nooo BUATAN MALAYSIA hoccay.. belasah la.. ni ja hp yang aku mampu beli pada tarikh 20.12.2010..disaat gaji dah tinggal nyawa katak…,pada kadar budget aku itew.. ada hati tu nak hp yang ada color, yang ada M-card, yang boleh on 2 simkad serentak…yang ada apa lagik ekkk…ha yang ada radio, ada camera... ada touchlight lagik..hehehe…nak macam2 ada tapi budget cipot..sungguh kasihan kan? Haahahhaa.. usah la dibanding E66 aku yang bleh wiFi, bleh 3G camera depan, bleh berGPS..bermacam2 lagik ada tu…huwaaaaa saya sangat sayang E66 saya…cehhh ayat poyo…E66 yang sangat MANJA… pernah diserang virus, application hilang dan bla bla bla…



Harga hp BM merah aku yang tak berapa nak cun ni pon murah jerk… lagik murah daripada kadar sekali aku soping kat pureen bila warehouse sale…hehehe..10% dari harga hp E66 yang aku pernah ku puja kononnya… cina muda kurus kat kedai hp tu letak RM250… aku buat muka sadin cap ayam brand… aku cakap..aku tak nak M-card 4GB yang ada kat hp tu..aku nak pakai M-card yang aku dah ada kat E66 je.. so dia kelip-kelip mata..dapat la RM160.. aku buat muka sadin lagik…pujuk-pujuk, ayat-ayat kesian dan muka 5sen yang aku tak cukup budget..dapat la RM125…kwang2.. kasik angkat plastic..bayar dan blah…

Untuk sementara waktu ini pakai ja la apa yang ada..mana tahu ada rezeki lebih dihari mendatang bleh hangkot i-phone4 plak…huh ada hati lagik tuh!!!… itu saja cerita aku mengenai kerna terpaksa beli hp… sekian.:P

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

1 comments:

azimah-Butik Nur Kasih said...

uiks..musim hphone rosak kot?? actually kat screen hp aku ada 3 tompokan hitam yg besar hasil balingan maut amal. susah tul nak baca sms. nak tukar rasa baru lg, tak smpi sethn pun huhuhu...

Related Posts with Thumbnails