Wednesday, November 3, 2010

tetiba ja....

dalam hati.. dalam otak memang tak nak p family day sekolah cikgu rizal..alasan: MALAS.. tak de mood..bla2.. adalah amat pelik sebab acik cikin ni terkenal dengan kaki jalan tetiba diajak p holiday tak nak...mmmm cikgu rizal tahu kan kenapa...:P

dari malam cikgu rizal suruh packing sebab katanya nak bertolak seawal 8 pagi... aku buat dekkkk je..

pagi sabtu 30hb 10..hujan turun dengan lebatnya..lagik2 la mood malas nak berjalan menyelinap hingga ke tulang sum2..chewah ayat..... baik aku layan tdo dengan hakim dan arissa..wah syahdunya.... lepas kena paksa by 9am baru terhegeh2 nak packing bagai..nak mengemas sisa makanan semalam..bla2..uh..menyampah dengan diri sendiri.. capai ja apa yang terlintas sumbat masuk back pack... by 10am siap packing, siap mandi wangi2..anak2 pun siap comel2 nak gerak... kemana? jeng3....


MELAKA..gmah..tak dapat la joint ko ujung tahun ni coz aku dah awal2 pegi..:P

disebabkan berkonvoi dari sekolah maka berdoyun2 la macam sesemut ke MELAKA nun ha.. cikgu rizal sebagai ketua konvoi...uhh bosan..sekeping gambar pun tak ambik..mood nan ado!!!

menginap kat mana? ntah lupa.. yang tahu dekat bandar hilir..service apt..aktiviti pertama sesampainya disana... layan budak hakim yang dah tak sabar sangat nak mandi tak kala melihat pool..fuhhh!!!

situasi: ibu, adik dan hakim berjalan2 di tepi pool... tiba2 hakim berlari2 ke kolam kanak2 dan... jump!! lepas tu datang balik kat ibu dan berlaku la sessi dialog seperti dibawah
hakim:ibu..hakim dah basah ni..macammana?
ibu: sapa suruh terjun dengan jeans tu.. tak sabar2.... kenapa?
hakim: cepat la ibu ambikkan baju mandi hakim.........sambil buat muka tak bersalah
dia sudah terjun ke dalam pool dengan jeans dan t-shirt..tak menyempat-nyempat..geram!!!

lepas dah tukar baju untuk bermandi-mandian.. sedang aku tukarkan baju si icha..dia dah dulu lari dan terjun dalam pool dewasa!!! can u imagine ..what happen? dah tentu la lemas terkapai2..nasib baik sempat diselamatkan dek org2 kat pool tu..aduhai la anak..kamu buat darah ibu menyirap la...huhuhuhu.. adakah dia serik? harap maaf.. cuma 2 minit jerk... puas nak kepong..pelampung plak tak bawak...adoi aiiiii...



main kat pool kanak2 ni pun lemas jugak gara2 naik slide tu..dilarang tak makan saman...mmm sekali dah tertelan air baru tahu.... abah cakap " biaq dia rasa.... kenapa kita larang...:P"

aktiviti selanjutnya...bersambung..

nota hati: ada kelas tak untuk belajar swimming utk kanak2 umur 4 tahun area shah alam?

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

4 comments:

zuzie's life story said...

muahahahhaha..patut ar acik cikin lotih yo datang kojo...lotih layan akim rupo eh...x per3x...kenangan terindah tu..sekali jek seumur hidup wooo...

zuzie's life story said...
This comment has been removed by the author.
Syikin said...

hahah mmg..hari2 terindah la katakan ...:P

azimah-Butik Nur Kasih said...

haha dah pi dulu yer, takpe lar... kami pi dec nnt. actually taktau nak pi mana lg dgn anak2 yg sdg mbesar ni. nak ke pulau? ayooo tak larat arr dgn bdk2 ni buat penat jer nnt. cukup ar pengalaman pi langkawi hari tu huhu...

Related Posts with Thumbnails