Friday, October 8, 2010

Hakim ke MELAKA without me!!

pehh dah lama mak cik cikin ni tak  update blog..sibuk la kunun2nya kan.. hari2 pasang niat nak update tapi takkkk jugak update2..cerita berkoyan nak crita ni...

disebabkan banyak crita backdated..so acik ckin simpan dulu biar sampai basi berkulat sket2 kan tak de cerita nk crita nanti acik ckin kluarkan k..

mmm nak crita pasal anak bujang ni ha.. smalam kan..(khamis) buat pertama kalinya anak bujang ni join rombongan sekolah..siap p naik bas lagik tau.. kat MELAKA!! adakah acik ckin akan melepaskan anak bujang yang baru saja mencecah 4 thn pergi tanpa ibu atau abah???? jawapannya adalah TIDAK!! hehehehehehe bukan rombongan taska dia.. sebab tu acik ckin bagi p.. itu rombongan sekolah abah dier larrr.. dia sebagai penyibuk jer..ibu suruh ikot abah. seawal 7 pg hakim dah ready ..:)

layan la sket gambar2 dia yang abah dia ambik...sian ibu dan adik icha x dapat join..huhuhu

sampai sana dalam 11.30am..(ibu tgk time kat pic tu ja..huhuhu) bergambar depan zoo melaka..pandai ibu pakaikan anak ibu ni baju oren..senang nak carik kan...kontra dgn baju budak2 sekolah tu...:) actually dia yang pilih..tak habis2 nak pakai baju tom n jerry


ini port wajib bergambar ni..dulu2 masa bujang p zoo pon tangkap gambar kat sini..masa p tahun lepas pon ada sekeping gambar adik icha dgn ibu kat sini..sungguh glamor kura2 tu kan..:P

see..si abah pon menORENkan dirinya... baju FELCRA lagik tu..wakakaka
 kenapa plak ni???
 peace no war
 apa yang kamu belek tu hakim...
 2nd time hakim naik menara taming sari..:)
 hakim kata..dia naik kapal tapi tak gerak2..:P
 dalam rekod ni la gambar terakhir...lepas ni dorang balik terusss kot..

balik ke rumah dah dekat pukul 10 mlm..penat ja nampak dia..mana taknya seharian menjelajah melaka tanpa tidur siang..berbekalkan cuma sebotol susu dipagi hari... tak pa abah dah belikan hakim macam2 makanan kan...

disebabkan terlalu penat macam2 perangai keluaq sebelum nak tidur..nak mintak suapkan nasik pun menggelupur menangis tak tentu pasai...geram aku tau!!!!grrr

thanks to wahyu sebab sudi tolong orderkan makanan untuk budak2 sekolah ni walaupun last minute order..thanks a lot ayu...

nota hati : tak henti2 bagi report secara life dekat ibu melalui phone aktiviti seharian kat sana..mmmm

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

4 comments:

zuzie's life story said...

ngeh3x....best rr akim ni..kecik2 dah indipendent...pandai bawak diri kat awek2s...akakakkaa...

Syikin said...

hehehe..anak i mmg indipendent..+ ramah tamah..tengok je la time g umah mak u...:P

azimah-Butik Nur Kasih said...

wahhh hakim syok jer pi berjimba dgn ayah tanpa ibu n adik ya :)

Syikin said...

gmah- tu la br nk buat proposal yg ko ajak g melaka tu kan..mereka berdua dah p la plak..huhuhu

Related Posts with Thumbnails