Thursday, September 18, 2008

Cerita ceriti ceritu

apa aku nak update ni ha? sebenarnya tak dak cerita..saja buat2 rajin plak hari ni.
semalam tekak ni rasa nak makan kuih tepung gomak. puas aku berjalan dan teliti setiap kedai kat pasar ramadhan kat stadium shah alam tu..tapi hampa. punya la besar param kat situ pun tak de. yang ramai nya org jual air, puding, ayam percik. balik2 benda yang sama. bosan...harap2 hari ni kat kedai Azira tu ada. bukan apa tetiba jer rasa nak makan walaupun tu bukan la faveret aku sebelum2 ni.
apa lagik aku nak citer aa.. ha last week aku sesaja gatai p sogo mencari pasal. memang tak bawak hakim sebab dah agak manusia mesti ramai. mana kita nak shopping mana nak melayan dia lagik. jalan terbaik..tinggal ja kat baby sitter..kesian pulak masa nak bertolak tu...sedih ja muka dia sebab dia tahu kami nak p jalan2. aku dah janji dengan hakim nanti petang kita jalan k.. dia macam tak rela ja kena tinggal.. ibu terpaksa la sayang.. nanti hakim jugak yang tak selesa.
apa cerita? ha sampai ja kat sana.manusia punyalah ramai..banyak betul duit rakyat malaysia ni ya. dalam gawat2 pun shopping tak ingat. nak naik eskilator pun kena beratur...ntah hapa2. nak carik seluar cik abang...lain yang dicarik lain yang disambarnya. aku? hah hilang mood nak ushar baju2..selamat duit buat seketika.. naik ja tingkat 4 (children dept) dah macam w/sale dah... mak bapak dok pilih baju ngan anak2 lagik..masing2 dok isi baju dalam bakul...yang dok try baju lagik kat tepi2 tu...aaarrrkkk pening2..pusing2 kejap terus aku angkat bendera putih n ajak cik abang balik.
disebabkan masih awal kami ke puchong..w/sale kiko. tapi sayang semua baju besar2 dan ntah haper..so sekali lagik aku balik with empty hand..hahaha..sia2 ja kuar shopping hari ni. so next time shopping kat s.alam jer la... so misi ujung mggu ni Plaza alam central, PKNS dan juga SACC jer la... sajer jamu mata sambil tangan ni gatal nk menghabiskan saki baki gaji yang ada...(huh!!! macam la aku ni duit banyak)

1 comments:

Masnizaayu.. said...

aku nk p pkns shah alam minggu dpn before blk kmpg..arap2 ada la org tak amik lagi bj raya aku n laki ku..huhuhu..

Related Posts with Thumbnails