Wednesday, April 30, 2014

India 5 April until 12 April 2014


as usual awal tahun penuh dengan aktiviti outstation la kekdahnya..
lepas ni tak de dah kot.. doa la kalau ada lagik rezeki nak melangkah kenegara yang belum dilawati insyaallah.. Rezeki Allah yang punya.. bila2 masa dimana sahaja..kalau dah rezeki.. pasti tak kemana kan.. optimis!! is a must..

jom nak review sikit negara yang 1st time acik cikin jejak kaki.
India. which part? Bangalore.. ibu negeri bagi Karnataka. (sila belajar geografi)
flying without wing kali ni ..I am lonely planet six. 
nasib baik bertembung dengan orang2 BPFK kat Airport..fuhh.. buat2 la mesra alam..well i kan memang ramah binti tamah!!
duduk dalam plane pon sorang2..bosan ya rabbi.. apa lagi..zzzzz aja.. 
(hatta bangun awal kan packing diawal 3-4 pagi..sapa suruh packing last minute!!) 

sila la menikmati 8 hari 7 malam di Bangalore..huhuhu


naik MH 104
dah dapat feeling India.. biasa2 diri la.. makan ini sebagai ganti nasi
 alhamdulillah selamat touch down.. agak lengang di airport.. confius.. seolah2 mendarah di South Africa.. banyak kawasan lapang tanah merah.. disekitar airport.. rupanya airport baru.
waktu solat disana... siang dan malam awal. ready untuk tiong sejam dua... lebey kurang indon gak laa
 disana acik cikin stay kat
Sheraton Bangalore Hotel at Bridgate Gateway
(http://www.starwoodhotels.com/sheraton/property/overview/contact.html?propertyID=3110)

  • 26/1 Dr. Rajkumar Road
  • Malleswaram-Rajajinagar
  • BangaloreKarnataka 560055
  • India
Phone(91)(80) 4252 1000
Fax(91)(80) 4252 0100


 


duduk bilik besar2 sorang2 adalah satu yang bukan kesukaan.. so macam biasa..TV akan aku pasang 24 jam. sekian.. hahahah fenakuttt..alhamdulillah tak de dengar apa2 yang mengerikan ... almaklum.. duduk hotel ni macam2 yang dah biasa dengar.. main zip ditengah malam atau main air pili ditengah2 malam pon dah penah alami..huhuhu..menyampah!!

kat area Gateway ni..macam2 ada..so agak best la sikit..ada tempat nak carik makan..itu yang penting..
kawasan Elit di Bangalore..lengkap semuanya disitu.. Ini pintu masuk ke Bridgate Gateway

so ada satu mall disitu.. carik2 ada juga restoran halal.. so sapedekk ini set briani
terjumpa juga beberapa student Malaysia kat sini..:)


Hari pertama.. untuk rileks aja..

Hari kedua..pon free n easy..
Breakfast aku .. hari kedua.. dan hari2 seterusnya.. huhuhu
 Hari kedua ni ada buat City Tour dengan orang kilang.. antara tempat yang we all pergi melawat adalah
Bangalore Palace.. cantik tapi kat dalam nya tak boleh ambik gambar..nak ambik..kena bayar..huhuhu..hatta gambatr ni pon curi2 ambik...sadissss


 after that kami ke sini..


 adalah sangat ramai yang melawat..almaklum.. masyarakat India ni memang ikatan keluarga kuat..ramai yang masih duduk 1 rumah seisi famili..so bila berjalan2.. semuaaa la beriadah sekali..:)
jom layan pemandangan biasa kat sana..
 ohh sempat juga singgah beli sari..acik cikin pening... x reti pilih kain..
 makan tengahari tu kat Samarkand Retaurand.. which is Halal.. gambar malu nak ambik..(tak cukup tegar jadik blogger)
haaaa..ini intresting..lepas makan dihidangkan ini.. macam mint gitu.. gula2 n rempah2
 ok... hari ketiga..dah start kerja.. dapat bunga ni sebagai welcome gift..dok pikir..apa aku nak buat dengan mungerrrr niiii..hahaha
 sepanjang 5 hari.. keja pergi pagi pulang petang.. lotihhh..

antara pemandangan biasa sepanjang perjalanan kat sana..


 sempat juga curi2 masa ke Mall..cuci mata..kat belakang tu En. Mamat tengah menenun sari..


 bila bosan...selfie..budget chomell :P
 kenderaan suzuki kontot menjadi kereta yang selalu acik cikin lihat dijalanan
 ni ja sari yang sempat dibeli.. untuk mereka2 yang tersayang
 lagi pemandangan biasa disana
 ini pemandangan dari bilik hotel acik cikin.. stesen Metro (LRT) dalam pembinaan
 pintu belakang sheraton
 nak masuk sini.. 3-4 kali cek .. macam masuk airport..scan beg.. nak masuk Mall pon gini..security tip top!
 tertarik dengan kristal kat lobby hotel ni.. cantik n unik
 cer teka ..supermarket ni macam apa? ngeh ngeh ngeh.. sama tapi tak serupa..
 hah!! acik cikin bosan..bunga itewww kubuat mandi bunga.. bijak tak?? vanekem!!
 wayar letrik bersepah2 adalah pemandangan biasa ya uolss

minuman yang hari2 dihidangkan.. tea susu fresh!!


 ini stok makanan acik cikin. tak habis pon even 8 hari kat sana. perot meragam.. x lalu makan.. asyik muntah jer.. perot masuk angin.. sadisss
 ini view mall tepi hotel iteww.. bley layan movie juga kalau mahu..
 huhu..cukup2 la cerita.. tak de apa yang menarik pon..biasa2 aja
Jauh perjalanan..luas pengalaman..
Kenal erti syukur
lebih menghargai negara sendiri..

lepas ni nak kemana lagik yaaa

Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...
Related Posts with Thumbnails