Tuesday, April 30, 2013

Triffle- projek tahun lepas


tengah buat 'cleaning' kat pc so terjumpa la segala macam resepi dan benda2 yang tak sepatutnya ada dalam pc. so acik cikin paste kat blog ni untuk carian acik cikin dikala rajin
gambar dari google. tapi yang acik cikin pernah beberapa kali buat ada la rupa cam gini..:)

1 biji kek swiss roll
1 tin fruit coktail
1 kotak kristal jelly-90gm(apa2 perisa) NONA
100 gm gula – 1senduk 1/2
400 ml air (1 tin)
400 ml susu cair (1 tin)
7 sudu tepung custad NONA
Asen vanila 2 sudu kecil
cara2 membuatnya:
kek dipotong & di atur ke dlm bekas
custad bancuh dengan air.
susu+air+gula+custad+essence vanilla(-msk di atas dapur hingga pekat api sederhana)
kacau dan kacau sampai pekat/likat
(terus tuangkan ke atas kek sehingga menutup ruangan kek)
Tunggu sehinga custad keras. Dlam 5 minit.
Toskan cocktail, buang air. Tabur diatas custad.
last sekali jelly di msk bersama 400 ml air(dikotak ada instruction dia)
Tuangkan jelly yg dimsk tadi keatas buah coktail
Makan...:)
Biar sejuk baru masukkan dalam peti ais..
Terima kasih kerana mengunjungi blog Syikin. jemput datang lagi ya...

0 comments:

Related Posts with Thumbnails